Toename van Banker Trojans met 463%

Panda Security detecteerde in 2007 maar liefst 463% meer Banker Trojans dan in 2006. Deze verhoogde detectie heeft 2 oorzaken. De toename van financiële malware en de verhoogde detectiecapaciteit dankzij de gloednieuwe Panda detectietechnologie, gebaseerd op collectieve intelligentie. Meer details over de aantallen Banker Trojans vindt u onderaan het persbericht.

Het systeem is gebaseerd op het verzamelen van malwareinformatie uit de internetgemeenschap en het automatisch verwerken van deze data in nieuwe serverparken. Zo zijn Pandagebruikers efficiënter beschermd met meer gebruiksvriendelijke producten.

"Elke dag duiken duizenden nieuwe malwaresamples op. Voor het ontwikkelen van het Collectieve Intelligentie systeem, werd het haast onmogelijk om al deze informatie te analyseren en verwerken. Dankzij het automatische determinatieproces kan Panda dit nu de baas. Onze klanten zijn dan ook sneller en efficiënter beschermd tegen de laatste nieuwe bedreigingen."

De spectaculaire toename van banker Trojans is een voorbeld van de nieuwe malwaredynamiek. Daarbij hebben e-criminelen het niet langer gemunt op faam, maar op financiële winst. Banker Trojans zijn daar een ideale tool voor. Ze zijn immers ontworpen om bankgegevens zoals rekeningnummers te stelen.

Om te vermijden slachtoffer te worden van die Banker Trojans, raadt Panda Security het volgende aan:

* Installeer een efficiënte en geüpdatete veiligheidsoplossing met proactieve technologieën, zoals Panda's TruPrevent Technologie. Die zijn immers in staat onbekende bedreigingen op te sporen.

* Vermijd risicovol gedrag zoals het openen van mails verstuurd door onbekenden, het klikken op links verstuurd via instant messaging of het downloaden van verdachte bestanden via P2P-netwerken.
* Houd programma's up-to-date om kwetsbaarheden te voorkomen. Die kunnen immers malware binnenlaten op de computer.

* Scan uw computer regelmatig met online oplossingen zoals TotalScan (www.pandasecurity.com/totalscan). Deze tools checken uw computer op basis van een veel grotere database dan oplossingen geïnstalleerd op de computer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here