Hogeschool Gent bouwt wagen op biodiesel.

Ruim 600.000 bezoekers van het afgelopen autosalon mochten hun oog werpen op de 'Energy 5', een energiezuinige wagen met een biodieselmotor die ontworpen werd door studenten van de Hogeschool Gent. Carrossier Rudy Malfait uit Zwijnaarde stelde zijn werkplaats en zijn kennis ter beschikking om het model af te werken. Voor de studenten is het een ideale springplank richting industrie en voor zaakvoerder Malfait is het één van zijn opvallende creaties.

De Energy is dit jaar aan zijn vijfde versie toe en wordt zoals zijn voorgangers klaargestoomd voor zuinigheidswedstrijden. Het team bestaat dit jaar uit zes studenten. Jeroen Mees en Maarten Smet ontwikkelen het model. Philippe Vande Vyver optimaliseert de aerodynamica. Gerald Bauwens en Pieter Bekaert staan in voor de motor en voor de boordcomputer zorgt Yoni Waegeman. Docent Guy Foubert, stichter van het Energy team, Bruno Vermeersch en oud-studenten Jelle Leenkneght Joachim Naessens zorgen voor de continuïteit van het project.

Met het vorige model, de Energy 4, behaalden de studenten de Eco Marathon op de Rockingham Speedway in de UK een record door een afstand van 1367 km af te leggen met één liter diesel. Carrossier Malfait wist ons in het verleden al te verbazen met speciaal ontworpen modellen. Met 'De Max' scoorde hij hoge ogen op Flanders Technology. De wagen kon namelijk eigenhandig omgetoverd worden tot break, of road, cabrio of coupé. Meer over de buitengewone prestaties van de gebroeders Malfait en het Erergy Team op deze sites: http://www.energyteam.be en http://www.blikschade.be

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here