Een unieke carnavalswagen voor de senioren te Ledeberg

Afgelopen dinsdag mocht OCMW Voorzitter Geert Versnick de laatste hand leggen aan de carnavalswagen van de bewoners van het woon- en zorgcentrum De Vijvers te Ledeberg. De wagen werd eigenhandig gemaakt door de cursisten van het werkervaringsproject 'De Schuitschaaf' van het opleidingscentrum van het Gentse OCMW. Tijdens de komende carnavalsstoet te Ledeberg zal deze wagen samen met enkele bewoners meerijden doorheen de straten van Ledeberg. Zo worden de bewoners betrokken bij het carnavalsgebeuren en zien de omwonenden dat het goed leven is in "De Vijvers".

Voor de mensen die een opleiding volgen bij het Gentse OCMW is de praalwagen een boeiende uitdaging. Het is namelijk het uithangbord van het 10-jarig bestaan van "De Vijvers". OCMW Voorzitter Geert Versnick: "Op die manier bouwen mensen die actief zijn in de sociale tewerkstelling mee aan het culturele leven in de gezellige stad Gent. Bovendien sluit het project mooi aan bij het doel om leefloners en senioren te activeren en te etrekken bij het sociale leven". Er staan nog andere projecten te wachten op de cursisten van de Schuitschaaf, de senioren kunnen er maar baat bij hebben.

Andere belangrijke deelnemers aan het project zijn de Ledebergse carnavalsverenigingen de 'Lochtenandjuuns' en de 'Centervrienden'. Zij zorgen er voor dat de praalwagen meegetrokken wordt in de Ledebergse carnavalsstoet op 16 februari. De stoet start om 15 uur op Ledebergplein en trekt doorheen de belangrijkste straten. S'Avonds is er een verklede kroegentocht en animatie. Voor het volledige programma: Carnaval Ledeberg

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here