Nieuw high tech Olympisch zwempak op de markt

Ter gelegenheid van haar 80e verjaardag, stelt Speedo – 's werelds grootste badgoedmerk – SPEEDO LZR RACER® voor: het snelste zwempak ooit gemaakt. Speedo werkte samen met het Amerikaanse ruimte agentschap NASA en verschillende internationale onderzoekscentra om een sneller pak te ontwikkelen. Het pak heeft 10% minder passieve weerstand* dan Speedo's FASTSKIN FSII dat in 2004 gelanceerd werd en 5% minder passieve weerstand* dan de Speedo FS-PRO dat in maart 2007 op de markt kwam en waarmee 21 wereldrecords werden gebroken.

Het LZR PULSE materiaal waaruit het pak is gemaakt, is een
lichtgewicht stof met lage weerstand, is waterafstotend en
sneldrogend. De LZR RACER is het eerste volledig 'bonded' zwempak ter wereld dat ultrasoon aan elkaar is gelast, waardoor het naadloos
lijkt te zijn. In de stof werden bovendien ultralage-weerstand LZR
panelen aangebracht die een 'Hydro Form Compression systeem' vormen; een systeem dat ervoor zorgt dat het volledige lichaam van de zwemmer in een meer gestroomlijnde vorm wordt gedrukt en dat de zwemmer toelaat zich krachtiger en soepeler door het water te bewegen.

"Vanaf ik het wateroppervlak raak, voel ik mij net een raket", aldus
Michael Phelps; houder van zes wereldrecords. Phelps werkte mee aan de ontwikkeling van het pak en zal later dit jaar op de Olympische
Spelen aantreden in de LZR RACER bij zijn poging om 8 gouden
medailles te veroveren. "Ik kan nauwelijks wachten om er wedstrijden
mee te zwemmen… hiermee zal de zwemsport alweer een nieuw niveau bereiken."

Speedo analyseerde de lichamen van meer dan 400 topzwemmers en testte meer dan 100 verschillende stoffen en zwempakontwerpen in de meest toonaangevende onderzoekscentra ter wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here