Ouders weten heel veel over het gamegedrag van hun kind

Uit onderzoek blijkt dat ouders heel goed weten hoeveel uur per week hun kinderen games spelen. Ruim 60% vindt niet dat hun kind teveel tijd aan gamen besteedt. Ook blijkt uit het onderzoek dat kinderen het liefst online spelletjes, avonturenspellen, racegames en schietspellen spelen. Met name omdat het leuk is (87%) en omdat zij zich dan niet hoeven te vervelen (28%). Ruim 80% van de ouders weet dat er een leeftijdsaanduiding voor games bestaat, maar slechts 1 op de vijf ouders kijkt hier ook daadwerkelijk naar.

Ouders hebben over het algemeen niet goed door dat een spel gewelddadig is en hoe kinderen dat ervaren. Uit het onderzoek blijkt dat slechts 17% van de ouders de games die hun kinderen spelen gewelddadig vindt, tegenover 34% van de kinderen. Ook hebben ouders een andere inschatting van de moeite die kinderen hebben te stoppen met een game. 47% van de ouders geeft aan dat hun kinderen meestal wel kunnen stoppen met gamen, ten opzichte van 35% van de kinderen.

De helft van de ouders speelt overigens zelf ook games. Maar gezien de behoefte aan informatie over games onder ouders valt te betwijfelen of de games die zij spelen te vergelijken zijn met die van hun kinderen. Ander onderzoek moet dit uitwijzen.

www.weetwatzegamen.nl
Op weetwatzegamen.nl kunnen ouders terecht voor uitgebreide gamebeschrijvingen, tips voor het begeleiden van hun kinderen en het delen van ervaringen met andere ouders. Ook staat er een uitgebreide beschrijving over de PEGI-classificering. Het Europese classificatiesysteem voor computerspelletjes dat is bedoeld om ouders duidelijkheid te geven over de geschiktheid van een game voor een bepaalde leeftijdscategorie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here