5 miljoen euro voor gezinsvriendelijke diensten in ondernemingen.

Er wordt dit jaar 5 miljoen euro geïnvesteerd in ondernemingen die hun werknemers gezinsvriendelijke diensten willen aanbieden. Het kan gaan om volgende diensten: strijken, boodschappen doen, warme maaltijden voor 's avonds, kinderopvangplaatsen in crèches dichtbij de onderneming, poetshulp en zo meer. De Vlaamse regering besliste gezien de grote interesse om het oorspronkelijk voorziene budget te vervijfvoudigen. De oproep naar ondernemingen, non-profit organisaties en overheidsdiensten wordt vandaag, maandag gepubliceerd. Voor elke euro die ondernemingen zelf investeren, legt de Vlaamse overheid er één euro naast.

Voor de praktische uitwerking schakelt minister Kathleen Van Brempt VOKA in , op grond van haar expertise op dit vlak met het pilootproject "wellness@work". VOKA stuurt vijf projectontwikkelaars, één per provincie, op het terrein. Zij krijgen de opdracht om ondernemingen te helpen bij het uitwerken van de diensten. Ze zullen ook bijzondere aandacht hebben voor samenwerkingen tussen bedrijven, bijvoorbeeld in eenzelfde industrieterrein of KMO zone. Ondernemingen mogen, voor de uitwerking van de diensten, samenwerken met partners, zoals lokale overheden, sociale economie en private sector.

Gezinsvriendelijke diensten maken werknemers het makkelijker om hun job te combineren met hun gezin. Zowel werkgevers als werknemers hebben hier voordeel bij. Minister Van Brempt: "Ondernemingen kunnen er op die manier mee voor zorgen dat gezinnen goed functioneren. Belangrijk is trouwens dat deze diensten er kunnen zijn voor alle werknemers, arbeiders en bedienden."

De oproep is te vinden op www.vlaanderen.be/werk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here