Vroege Halfvastenfoor in Gent

De officiële opening van de Gentse Halfvastenfoor zal dit jaar plaatshebben op zaterdag 23 februari. De foor zal eindigen op zondag 16 maart. De laatste tien jaar is de Halfvastenfoor nog nooit zo vroeg begonnen. Er worden 104 attracties opgesteld, verspreid over het Sint- Pietersplein, Kramersplein en Sint-Amandplein.

Nieuwe topattractie is dit jaar de 'Discovery', die op het Sint-Pietersplein zal opgesteld staan. De katapult en de Wild Mouse zijn na een lange periode van afwezigheid ook terug. Maar er zijn ook de oude vertrouwden als de Caraïbes Folies, de Polyp, de cake-walk, de lunaparken, de schietkramen, koordje-trek, diverse grote molens, de auto-scooter, en nog veel meer.

Traditiegetrouw zullen op 16 maart, de laatste zondag van de Halfvastenfoor, alle attracties een korting geven. Dit jaar is er een nieuwe actie samen met de horeca uit de Overpoortstraat: de zotte maandagen. Telkens men 5 euro consumeert in een horecazaak krijgt men een kortingspas voor de eerstvolgende maandag. De attracties die deelnemen aan deze actie zullen dit kenbaar maken aan hun kassa.

De opbouw van de Halfvastenfoor is een evenement op zich. Enkele attracties beginnen op donderdag 14 februari met de opbouw. De andere attracties gaat dan verder tussen zaterdag 16 en dinsdag 19 februari. Vanaf vrijdag 15 februari kunnen de woonwagens zich opstellen op het parkeerterrein aan de Watersportbaan ter hoogte van de Yachtdreef. Op deze locatie werden de nodige nutsvoorzieningen aangelegd om de woonwagens het nodige comfort te kunnen bieden. Hierdoor is de overlast in de aanpalende straten van het Sint-Pietersplein verdwenen en zullen de foorkramers van een rustig verblijf kunnen genieten aan de Watersportbaan. Ook de vrachtwagens van de foor worden opgesteld langs de Zuiderlaan.

Tijdens de Halfvastenfoor wordt door de Gidsenbond van Gent en Oost-Vlaanderen op elke zaterdag en zondag een foorwandeling georganiseerd. Deze rondleiding duurt 3 uur, waarbij onderweg wafels, oliebollen en appelbeignets worden aangeboden, dit tegen 15 euro per persoon. Meer info hierover op 09 233 07 72, tijdens de voormiddag of via e-mail info@gidsenbond-gent.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here