Marke in de ban van Lulu Wang!

Mensen en organisaties slaan de handen in elkaar en dat werkt. Wie in Marke (en zelfs Kortrijk) komt kan er niet meer naast kijken. Op affiches en zeildoek zie je overal een Chinese dame opduiken die u een vriendelijke glimlach schenkt. Deze dame is de bekende schrijfster Lulu Wang. Dankzij de samenwerking van 10 organisaties is men erin geslaagd om iemand met internationale faam als gast te ontvangen in Marke. Het begon vorig jaar, na een voordracht van fotografe Lieve Blancquaert. Zij kwam, naar aanleiding van de Internationale vrouwendag en op uitnodiging van 4 verenigingen, praten over vrouwen in de wereld. Deze avond was een ongelooflijk succes en dit gaf aanleiding tot een nieuw initiatief. Na wat wikken en wegen viel de keuze op Lulu Wang.

Lulu Wang komt, ook naar aanleiding van de Internationale vrouwendag, praten over het fascinerende land China. Over de verschillen en de gelijkenissen onder Oosterse en Westerse vrouwen. Of zoals Lulu Wang zelf zegt: "Aan de hand van Chinese geschiedenisverhalen, sprookjes en parabels vertel ik over het leven van vrouwen in China, vroeger en nu." Lulu Wang staat momenteel prominent in de Vlaamse media. Enerzijds met haar rol van gastvrouw in het Canvas programma "China voor beginners", waar ze 10 bekende Vlamingen gidst door China. Anderzijds natuurlijk door haar nieuwe boek Heldere maan, een licht erotische roman over het leven van een meisje in een Chinees monnikenklooster.

De Markse verenigingen Wereldwerkgroep 11.11.11, Culturele Centrale Linx+, Markant, Davidsfonds, Oxfam Wereldwinkel, Viva-SVV, I.s.m. met OC Marke, Welzijnsdienst, Noord-Zuid Raad en de Openbare Bibliotheek van Kortrijk nodigen iedereen graag uit op 1 maart voor een avond met Lulu Wang. Rustig genieten van een Chinese vertelster, die vlot babbelt in het Nederlands. Er is ook gelegenheid tot aankopen van haar nieuwste boek én signeren. De avond start om 20 uur. De toegangsprijs bedraagt 5 euro in vvk (Kortrijkse Bibliotheken, Oc Marke, Wereldwinkel Marke en Kortrijk en bij de leden van de deelnemende organisaties. Reserveren: OC Marke 056/24 08 20, de avond zelf kost een kaart 7 euro. Meer info op www.noordzuidkortrijk.be

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here