Laatste week Paul McCarthy in SMAK

Tot nu toe lokte de veelbesproken tentoonstelling "Head Shop / Shop Head" van Paul McCarthy al 44.000 geïnteresseerden naar het SMAK aan het Gentse Citadelpark. Wie de tentoonstelling nog niet gezien heeft, kan nog tot en met zondag 17 februari in het SMAK. terecht. Zeker een bezoekje waard, want de expositie laat zonder meer een diepe indruk na.

In het SMAK is men ondertussen volop bezig met de volgende tentoonstelling. Sinds het einde van de jaren zeventig verkent Guillaume Bijl de grenzen tussen kunst en werkelijkheid. Hij rukt banale elementen uit de dagdagelijkse realiteit en brengt ze over naar een onverwachte locatie. Zo heeft de kunstenaar verscheidene musea, galeries en culturele centra omgetoverd tot bijvoorbeeld autorijschool, supermarkt, frituur, oosterse tapijtenhandel of televisiestudio met decor van een quizprogramma. In het SMAK krijgt Bijl de mogelijkheid het ganse museum onder handen te nemen. Voordien vormden zijn werken vaak fragmentarische Interventies op Biënnales en beurzen. Het SMAK bundelt nu voor het eerst een groot deel van zijn transformatie-installaties en Compositions Trouvées in een retrospectieve en toont ook enkel van zijn films.

Nadat de retrospectieve van Guillaume Bijl afgebouwd is, zal het museum tijdens de zomermaanden een aantal werken uit zijn vaste collectie presenteren. Gezien het continue plaatsgebrek vormt deze presentatie een echt unicum waarbij een aantal belangrijke sleutelwerken opnieuw onder de aandacht worden gebracht. Voor meer informatie kan u terecht op SMAK.

Guido Van Peeterssen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here