International Malt Whisky Festival 2008

Het International Malt Whisky Festival, het evenement voor de Whiskylief- hebber in België, vindt over enkele dagen plaats in het ICC Gent en wel op zaterdag 16 en zondag 17 februari. Het Internationaal Malt Whisky Festival kent een eigen en uniek betaalmiddel de "dram" (1 euro). Aan de ingang krijgt iedere bezoeker vijf 'drams'. Daarmee kan hij/zij whisky's proeven. Voor elke whisky wordt minimaal 1 dram betaald. Voor de meer exclusieve whisky's kan iets meer worden gevraagd. Op deze manier wordt de keuze voor iedereen heel breed. Extra drams kunnen op het festival bijgekocht worden.

Wereld primeur: whiskykruiden aroma's van Bob Minnekeer. Bob Minnekeer, de Whiskygoeroe van België en eigenaar van de Glengarry whiskypub in Gent, presenteert voor het eerst tijdens dit festival zijn selectie whiskykruiden aroma's aan het grote publiek. Zowel op zaterdag als zondag, van 15.00 tot 16.00 uur, kan men deze aroma's ruiken en proeven. Bob legt uit hoe en wanneer u dit unieke product kunt gebruiken.

Nieuw op het festival: "Goldlys", Belgian Double Still whisky. Bladnoch Distillery met eigenaar Raymond Armstrong. Jim Murray, 's werelds bekendste whiskykenner en schrijver van de Whisky Bible is aanwezig, geeft twee speciale masterclasses en signeert zijn boeken in de whisky-boekenstand. Zie ook www.whiskyfestival.be. De Irish Corner: in de Ierse Pub van Patrick Foley, waar men tussendoor iets kan eten of iets anders dan whisky drinken, is ook Ierse toeristische informatie te verkrijgen en Ierse whiskey te proeven. Voor de tweede maal worden de Belgian Whisky Awards uitgereikt tijdens een whisky galadiner in Het Pand. Er zijn 5 categorieën die voor een prijs in aanmerking komen.

Praktisch: zaterdag 16 en zondag 17 februari van 12.00 tot 18.00 uur. Toegangsprijs: via de website:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here