Dronken agenten richten bloedbad aan

Voor twee dronken Franse agenten die een restaurant in Franconville (Val d'Oise) bezochten kon het niet snel genoeg gaan. Een van de agenten trok zijn wapen en schoot de man neer die hen bediende. Het drama gebeurde de nacht van vrijdag op zaterdag. Beide agenten werden gearresteerd: de ene wegens de schietpartij, de andere wegens schuldig verzuim. De onderzoeksrechter tilt zwaar aan het feit dat het duo de waardigheid van de Franse Nationale Politie zware schade toegebracht heeft. Minister van Binnenlandse Zaken Michèle Alliot-Marie veroordeelde het onwaardige politieoptreden en wenste het slachtoffer en zijn familie veel sterkte toe.

Ondanks het feit dat de politie geen enkele mededeling doet over het slachtoffer of zijn verwondingen bevestigen minstens twee getuigen dat het slachtoffer kelner was in een Indisch restaurant en de twee agenten behoorlijk dronken waren toen ze binnenkwamen. De bediening liet op zich wachten en de twee werden nerveus. Werd er doelbewust geschoten of was er sprake van een dronkenman die zich wou laten opmerken, het onderzoek zal het uitwijzen.

De gerechtelijke politie van Versailles stelt zich de vraag hoe het komt dat de twee die in dienst waren bij de wegenpolitie op zwier waren met hun dienstwapen op zak. Het duo heeft alle tijd om te antwoorden want ondertussen werden ze geschorst door hun dienstchef en gearresteerd. De aanklacht is in elk geval erg duidelijk: het toebrengen van levensbedreigende verwondingen met blijvende invaliditeit. Treffend is de uitspraak van één van de gasten uit het restaurant: "Ze zouden de Franse agenten beter een alcoholtest laten uitvoeren iedere keer vóór ze mogen schieten".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here