Laat uw ondernemingsplan ondersteunen met 25.000 euro

Minister Patricia Ceysens zet haar schouders onder Bizidee: 450 nieuwe ideeën, 85 ondernemingsplannen, 25 nieuwe ondernemingen en 10 laureaten in de finale zijn het doel van de ondernemersplanwedstrijd van Bizidee. Deze wedstrijd is er eerst en vooral voor het realiseren van goede ideeën. Via selectie en begeleiding worden de meest creatieve en innovatieve Vlaamse hersenspinsels daarna omgezet naar een echte onderneming. Jong innovatief en creatief Vlaanderen wordt gedurende enkele maanden samengebracht rond een Social Community concept. De "Bizideeërs" worden opgenomen binnen een platform, nemen deel aan evenementen en komen in direct persoonlijk contact met coaches, financiers, beleidsverantwoordelijken, specialisten en medeondernemers.

De Vlaamse overheid keurde onlangs het plan goed om de ondernemersplanwedstrijd ook voor de volgende drie jaren te blijven ondersteunen. Met haar ondersteuning aan de wedstrijd trekt Minister Patricia Ceysens resoluut de kaart van de startende ondernemer. Meer starters betekent meer ondernemen, meer ondernemen staat voor meer welvaart. Daarom is het concept Bizidee zo belangrijk. De laureaten doorlopen drie essentiële fasen die maken dat zij vervolgens op zoek kunnen gaan naar de nodige financiering: het idee, de haalbaarheidsstudie en het ondernemingsplan. Het competitie aspect houdt gedurende het ganse proces de druk op de ketel. De hoofdprijs van 25.000 Euro wordt aangevuld met 10.000 Euro voor de tweede en 5.000 Euro voor de derde. Ook dit jaar is er een afzonderlijk klassement voor de studenten. In het jongerenklassement is er 5.000 Euro voor de winnaar, 3.000 en 1.000 Euro voor de tweede en derde.

De ondernemersplanwedstrijd van Bizidee is meer dan een klassieke wedstrijd formule. De extra toegevoegde waarde, door middel van begeleiding & coaching (na de eerste fase), moet creatieve en innovatieve ideeën de kans geven zich te ontwikkelen tot een volwaardige entiteit. Instrumenten en "tools" zoals referentiedatabanken, een bibliotheek, testen, coaching en modellen ondersteunen het geheel. Bij de partners bevinden zich belangrijke namen zoals het adviesbureau Mc Kinsey en het Vlaamse Business Angels Netwerk Vlaanderen. Deze samenwerking koppelt de beste Vlaamse ideeën en "high potentials" aan een netwerk van meer dan 150 Vlaamse business angels . Belangrijk is dat de eerste fase van de ondernemersplanwedstrijd Bizidee 2008 loopt tot en met maandag 11 februari 2008. Concreet betekent dit dat de deelnemers voor dit tijdstip hun idee bondig (maximaal twee pagina's) moeten "posten" op het elektronisch platform www.bizidee.be. Uiteraard wordt aan de deelnemers absolute vertrouwelijkheid gegarandeerd..

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here