Nieuwe website brengt wegenwerken in kaart

Sinds vorige maand is de website Wegenwerken online. De site biedt een overzicht van alle wegenwerken langs Vlaamse gewestwegen. In de toekomst zullen ook de werken langs andere wegen opgenomen worden in het systeem. Het is de bedoeling de webstek te gebruiken bij het plannen van wegenwerken. Het systeem meldt waar geplande werken elkaar dreigen te hinderen (doordat ze te kort na elkaar of waar werken gecombineerd kunnen worden. De website helpt conflicten te vermijden en de werken beter te coördineren. Op die manier kan de overlast voor omwonenden en weggebruikers beperkt worden.

Gemeenteraadslid Sofie Bracke wil weten of de Stad Gent ook aangesloten is op dit systeem en op welke manier men kan samenwerken om ook aan de Gentenaren goede informatie aan te bieden. Schepen De Regge: "Gent werkt momenteel mee aan de website www.woc.be, ook op deze site staat alle informatie over wegenwerken. Het is bovendien de bedoeling om informatie over wegenwerken in Gent aan te bieden via de website van de stad Gent. Bovendien komt er één centraal punt om alle werken centraal in te voeren. Het is bovendien de bedoeling van de Stad Gent om een overzicht van alle wegenwerken voor de burger toegankelijk te maken.

In het voorjaar 2008 komt er een grote informatiecampagne langs de gewestwegen en in de media om www.wegenwerken.be bekend te maken bij het publiek. Gemeenteraadslid Sofie Bracke: "Dit is een zeer belangrijke stap om de hinder bij wegenwerken te beperken, maar dan moeten de wegenwerken zelf zo georganiseerd worden dat ze zo weinig mogelijk hinder opleveren". Maar wie wil weten waar er op het grondgebied van de Stad Gent wegenwerken zijn kan ook een kijkje nemen op www.omleiding.blogspot.com.

Guido Van Peeterssen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here