Prijs voor slechtste seksscène

Op vrijdag 25 januari ging het Amsterdamse literatuurfestival van start. De vierde editie van het Weerwoordfestival presenteerde meer dan 100 schrijvers. Op het Gedichtenbal werden de nieuwe stadsdichter van Amsterdam en de nominaties voor de VSB Poëzieprijs bekend gemaakt. Gerrit Komrij performt samen met Marcel Vanthilt (Tien voor Taal). Dichters en zangers brachten een ode aan Elvis Presley en in Double Talk checkte Weerwoord het literaire gehalte van de nederrapper. Dit alles vond plaats in de vijf Leidseplein theaters: Stadsschouwburg Amsterdam, Paradiso, Melkweg, De Balie en Theater Bellevue.

Tot en met donderdag 24 januari mocht u een stem uitbrengen op de slechtst geschreven seksscène in 2007. De organisatoren van de Slechte Seks Prijs kozen uit het literaire aanbod van het afgelopen jaar de vijf aller-slechtste seksscènes; aan u om te stemmen voor het fragment dat uw hormonenwinkel het minst in vuur en vlam zette. Op zondag 27 januari was de uitreiking van de Slechte Seks Prijs plaats in de Koninklijke Foyer van Stadsschouwburg Amsterdam. De prijs is een initiatief van het weekblad Humo, Vrij Nederland en het Weerwoordfestival. Het doel is om overbodige, vervelende en slecht geschreven seksscènes in de literatuur te ontmoedigen en de wildgroei van overbodige seksscènes aanklagen.

Het winnende fragment: "In mijn nachtelijke verbeeldingen was jij de tijger en ik de gazelle. Ik probeerde je te ontvluchten, maar je haalde mij met een paar sprongen in. Je brulde van de drang om mij volledig tot je te nemen, je kwijlde alvast en je bromde van opwinding toen ik in je handen viel. Hierna verpletterde je mij onder je lange armen en benen en scheurde het gewaad van mijn lijf. Ik hunkerde ernaar dat je vingers over mijn lichaam gingen, als lopende vuurtjes op een steppe tijdens de droge moesson, ontvlambaar als een lucifer. Ik hoopte dat je nagels mijn borst en buik open zouden snijden, zodat mijn longen meer ruimte zouden krijgen, anders zou ik ontploffen van hartstocht. Ik wilde dolgraag dat je lippen, tong en je liefdesdolk bij mij binnendrongen, mij van alles beroofden, mijn honger en dorst naar jou inbegrepen". (Lulu Wang, 'Heldere maan').

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here