Kleuterdagverblijf Désiré Van Monckhoven volledig vernieuwd

Afgelopen donderdag werd het kleuterdagverblijf in de Gentse Désiré Van Monckhovenstraat feestelijk heropend. Met de verbouwing van dit dagverblijf de Stad Gent niet minder dan 445.000 euro. Schepen Coddens: 3dit bedrag ligt aanzienlijk hoger dan aanvankelijk geschat, maar je kon hier bij wijze van spreken geen spade in de grond steken of er doken problemen op. Het uiteindelijke resultaat mag dan ook gezien worden ". Zo werd er gewerkt met splitlevels waardoor visueel contact mogelijk is tussen verschillende ruimtes. In totaal nam de vloeroppervlakte met 50 % toe. In het project zijn een aantal maatregelen voorzien in het kader van duurzaam bouwen: speciaal isolerend glas, extra isolatie en hergebruik regenwater. De opvang vindt nu plaatsvinden in ideale omstandigheden dankzij de vernieuwde en kindvriendelijke infrastructuur. Bij de opening werd er een gedenkplaat ingehuldigd door schepen Rudy Coddens.

In 1980 opende het kleuterdagverblijf Van Monckhoven zijn deuren. Na de verbouwing van de school in 1997 was het nu de beurt aan het kleuterdagverblijf om te vernieuwen. Schepen Coddens schrok van de situatie en de verouderde infrastructuur bij zijn eerste bezoek eind 2003. Iedereen was enthousiast en de administratieve weg werd afgelegd. De werken werden gestart op 19 maart 2007 en de aannemer leverde prachtig werk waardoor de werken op tijd af waren. Maar ook de mensen van de eigen Technische Dienst leverden prachtig werk. Door de voormalige koer dicht te bouwen werd extra leef- en binnenspeelruimte gecreëerd. Een kleine patio zorgt dan weer voor wat geïntegreerd groen en extra lichtinval in de leefruimte.

Juf Christa en juf Nelly waren de eersten die destijds in het kleuterdagverblijf aan de slag gingen. Juf Christa: "Er was niet enkel nood aan kleuteropvang, maar we wisten dat als ouders hun peuter bij ons binnen brachten zij wellicht ook voor de naastgelegen school zouden kiezen. De eerste maanden mochten we echter zorgen voor de opvang van onze eigen kinderen. Ik had zelf een kindje en Nelly had er twee. Samen met twee andere kindjes waren dat er vijf. Gelukkig waren dat er na enkele maanden al een heel pak meer". Het devies was steeds dat kinderen graag naar school moeten komen, het is namelijk een goede stimulans om verder te leren. Om die school verder uit te breiden werd er in 2006 een nabijgelegen villa met 950 m2 tuin aangekocht zodat de school nu beschikt over extra groen. Schepen Coddens hecht bovendien veel belang aan het pedagogisch project.

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here