Nieuwe ondergrondse parking voor 280 wagens in Gent.

Vanaf 25 januari biedt de nieuwe Gentse stedelijke parking Ramen plaats aan 280 wagens. De buurt onderging een ware metamorfose, want naast ondergrondse parkeergelegenheid zijn er ook woningen, kantoren en publiek sanitair gerealiseerd. Ook de omliggende straten kregen een facelift. Omdat de oppervlakte erg beperkt is, koos de architect voor een parkeergarage met 6 verdiepingen, waar maar een hoogteverschil van een halve verdieping tussen zit. Zo is er plaats voor 280 wagens. Dit kadert volledig binnen het mobiliteitsplan van de Stad Gent waarbij bovengrondse parkeerplaatsen binnen de historische kuip verdwijnen ten voordele van ondergrondse parkeergelegenheid.

Donderdagavond werd de parking feestelijk geopend door schepen Temmerman in aanwezigheid van burgemeester Termont, eerste schepen van Rouveroij, schepenen De Regge en Coddens. Uiteraard waren ook de buurtbewoners uitgenodigd. Schepen Temmerman: "Deze parking heeft een lange voorgeschiedenis die in 1998 begon met een principiële beslissing van het schepencollege. Door het succes van de parking Sint-Michiels werd een parking gezocht voor mensen met een parkeerabonnement, de keuze viel op dit terrein".

Het netwerk van centrumparkings breidt verder uit, deze keer met een abonnementenparking. De succesvolle parking Sint-Michiels wordt een rotatieparking voor occasionele gebruikers voor relatief korte periodes. In de parking Ramen kunnen vooral langparkeerders terecht en kortparkeerders op drukke tijdstippen. Het project Ramen omvat eveneens de realisatie van bovengrondse woon- en kantoorfaciliteiten. Er zijn 10 rijwoningen aan de zijde van de Brouwersstraat gerealiseerd. Verder werden op de projectsite nog 4 appartementen, een duplexappartement, een kantoorgebouw met twee verdiepingen en publiek sanitair voorzien.

Schepen De Regge: "De werken boden een kans om ook enkele omliggende straten die zich in slechte staat bevonden te vernieuwen. In samenwerking met TMVW, de beheerder van het Gentse rioleringsnet, werden nieuwe riolen aangelegd. Door de talrijke problemen werd de uitvoering van deze werken een enorme technische uitdaging. Daardoor konden de werken niet tijdig afgerond worden. Toch zal het resterende stuk binnen enkele weken afgewerkt zijn. De nieuwe straten zullen het comfort van de buurtbewoners sterk verhogen en er voor zorgen dat de parkeergarage goed bereikbaar is"

Van zodra de woningen afgewerkt zijn verkoopt de Stad Gent ze via de CIB, de Confederatie van vastgoedmakelaars. Voorzitter Hendrik Nelde: "Op 31 januari in de namiddag kan men een kijkje nemen, dan wordt er een rondleiding georganiseerd. Inschrijven gebeurt ter plaatse". Het Stedelijk Parkeerbedrijf zal zelf instaan voor het verhuren van de kantoren.

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here