Porsche-sleutel uiteindelijk uit het Q-ijsblok

Het heeft 15 dagen, 2 uur, 32 minuten en 16 seconden of in totaal 1 miljoen 305 136 seconden geduurd vooraleer de Porsche-sleutel uit het Q-ijsblok viel en de grond raakte. Paul Van Aken uit Mechelen kon die tijd het beste inschatten. Hij dacht dat het na 1 miljoen 305 135 seconden zou gebeuren. Dat is een verschil van 1 seconde met de exacte tijd. Paul is politieagent.

Q-music plaatste een groot ijsblok in de vorm van een Porsche op de Korenmarkt in Gent. Binnenin zat de autosleutel van een Porsche 911 Carrera. Luisteraars moesten proberen te achterhalen hoe lang het zou duren vooraleer het blok zou smelten en de sleutel op de grond zou vallen. Op maandag 7 januari, om 8 uur werd het startschot gegeven bij Deckers & Ornelis. Vanaf dan konden luisteraars een sms sturen met daarin het aantal seconden. De weersverwachting en een update van het Q-ijsblok werd nauwkeurig bijgehouden op de Q-site.

Twee jaar geleden deed Q-music een gelijkaardige actie. Toen moesten luisteraars proberen in te schatten hoe lang het zou duren vooraleer een goudstaaf uit het ijsblok zou vallen. Dat duurde toen 2 miljoen 945 083 seconden. Dit jaar ging het sneller door de uitzonderlijk zachte temperaturen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here