Ozzie is Prins Karnaval Ledeberg

In een van tevoren uitverkochte feestzaal van het Gentbrugse dienstencentrum is Ozzie, alias Oswald De Vulder, kandidaat van karnavalgroep LKV Dutsenclub zaterdagavond gekroond tot Prins Karnaval Ledeberg 2008. De gedwongen verhuis naar Gentbrugge vergde, zowel voor de organisatoren als voor de kandidaten, de nodige aanpassingen. Er diende onder meer rekening gehouden te worden met een kleinere zaal (ondanks een groter aantal maximum toegelaten personen), een kleiner podium en een beperktere stroomvoorziening. Nochtans had de ambiance in en rond de zaal er zeker niet onder te lijden.

De strijd verliep uitermate spannend. Na de kennisproef en de praktische proeven had kandidaat Blutske een voorsprong van 50 punten op Ozzie. Het waren uiteindelijk de presentatie- en showproeven die de beslissing moesten brengen. Het moet gezegd worden dat de kandidaten voldoende tijd aan hun optreden besteedden. Opvallend was ook de hoge kwaliteit (alweer) en de amusementwaarde van de shows. Van de jury kreeg Blutske 587 punten, terwijl Ozzie er 684 verzamelde. De publieksstemmen van de aanwezige karnavalisten toonden een andere trend : 129 stemmen voor Ozzie en 150 stemmen voor Blutske. Dit gaf de volgende einduitslag : Blutske 867 punten en Ozzie 893 punten. Meteen stond zo het spannendste eindresultaat sinds jaren op het bord !

Het spreekt vanzelf dat er, na afloop van de verkiezing, duchtig gefeest werd in de lokalen van de winnende kandidaat. Prins Ozzie I zal de komende weken Ledeberg Karnaval vertegenwoordigen op tal van karnavaleske feesten en zal natuurlijk het voortouw nemen op de 23ste Ledebergse karnavalstoet op zaterdag 16 februari.

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here