Gent onafhankelijk op 30 maart 2008

"Op 30 maart breekt de revolutie uit, nemen we het stadhuis in en roepen we de onafhankelijkheid van Gent uit. Onze stad moet weer de fiere vrijstaat van weleer worden." En voor West-Vlamingen – Gent wordt ironisch wel eens de hoofdstad van West-Vlaanderen genoemd – komt er een immigratiestop.Neen, de jongens van de Nieuw Gentse Alliantie (NGA) lachen er niet mee.

Bij de oprichters zitten Jan Beke, zoon van oud-burgemeester Frank Beke, en Mong Cocquyt, zoon van Edmond Cocquyt, deken van Gents bekendste winkelstraat de Veldstraat. "Regionaliseren is vandaag het modewoord, maar voor ons kan het niet ver genoeg gaan. Jezelf Belg noemen, is, geef toe, nog geen klein beetje belachelijk. Als Vlaming word je al snel in de zwarte hoek geduwd. En dé Vlaamse identiteit bestaat sowieso niet. Wij zijn vooral fier om Gentenaars te zijn."Het manifest van de NGA telt intussen een 30-tal punten. Een tsaar gaat de Gentse vrijstaat leiden en voor West-Vlamingen komt er een immigratiestop. Of een verplichte inburgeringscursus. "Wij worden overspoeld door dat volk.

Als ge in een frituur een kleine met mayonaise bestelt, verstaan ze je al niet", foetert Arne Loccufier.De ironie en de kritiek op extreem nationalisme druipen er vanaf. "Gij moogt dat denken, maar wij nemen onszelf erg au sérieux. En het idee van een onafhankelijk Gent is zo gek niet, want bij de Verenigde Naties zijn er 23 staten aangesloten die kleiner zijn dan Gent. As je er tenminste Zelzate en Terneuzen bij rekent, want die gebieden gaan we annexeren om een uitweg naar de zee te hebben."

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here