Een zee van jobs in de Gentse haven

In de Haven van Gent werken bijna 30.000 mensen, en met nog eens 30.000 arbeidsplaatsen in de toelevering is de Haven van Gent een belangrijke werkgever. Om dat te onderstrepen ging vorig jaar de eerste jobbeurs van de Gentse haven van start. Ruim 1.500 bezoekers toonden interesse voor de 900 jobs die 20 havenbedrijven hen aanboden. Nu komt er een tweede jobbeurs want de Haven van Gent heeft nog steeds 600 vacatures. Wie op zoek is naar werk krijgt de kans om op informele wijze de personeelsverantwoordelijken van de Gentse havenbedrijven te ontmoeten en meer te vernemen over het aanbod in hun bedrijf.

Innovatie het sleutelbegrip van het nieuwjaarssymposium van de Gentse haven. Mooie woorden, maar hoe zit het met de praktijk? De Vereniging van Gentse Havengebonden Ondernemingen ziet de jobbeurs van de Gentse haven als een mooi voorbeeld van hoe deze thema's vertaald worden in haar werking. Omdat een vereniging steeds moet blijven inspelen op de steeds veranderende noden van haar leden besliste VeGHO haar activiteit als belangenverdediger van de Gentse havenbedrijven aan te vullen met deze volwaardige operationele poot.

De organisatie van de eerste jobbeurs van de Gentse haven in 2007 vergde een open geest en een portie durf. Met maar liefst 23 deelnemende bedrijven, 900 vacatures en 1.500 bezoekers was het nut van een professionele jobbeurs onomstotelijk bewezen. Meteen werd duidelijk dat het niet bij die ene keer zou blijven. Deze keer gaat het initiatief uit van de hele Gentse Havengemeenschap. VeGHO vzw staat samen met medeorganisator KMO Contact Unizo Gent Meetjesland en de VDAB Gent in voor de praktische organisatie.

Havenschepen Sas van Rouveroij: "De Gentse havenbedrijven begrepen dat zowel de grote als de kleine bedrijven nodig zijn om zo een initiatief op het getouw te zetten. En alleen zo krijg je een goed gevulde, aantrekkelijke affiche. Kleine bedrijven genieten op hun beurt van de aantrekkingskracht die grote bedrijven uitoefenen op werkzoekenden. De bewuste keuze om op uniforme wijze naar buiten te komen zowel in de promotie als op het evenement zelf, ongeacht de omvang van de onderneming, vormen de charme van het initiatief en het recept voor deze succesformule.

Deze jobbeurs richt zich naar arbeiders en bedienden, naar laatstejaars, pas afgestudeerden, mensen met ervaring, iedereen die op zoek is naar een nieuwe uitdaging of benieuwd is wat de Gentse haven te bieden heeft! Tussen de ruim 600 vacatures is er een opvallend breed aanbod: douanedeclaranten, logistieke medewerkers en bedienden, mecaniciens, elektriciens, ingenieurs, heftruckbestuurders, chauffeurs CE, ploegbazen, preventieadviseurs, schoonmaakpersoneel, managers, operatoren, dispatchers en nog zo veel meer functies die wachten om door de geknipte kandidaat ingevuld te worden!

Praktisch: De jobbeurs van de Gentse haven, zaterdag 1 maart 2008, van 9 tot 16 uur, Skaldenstraat 62. Gratis Max Mobiel pendelbus van en naar Gent Dampoort (halte aan de taxi's).

Guido Van Peeterssen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here