Echtpaar schenkt hun volledig vermogen aan het werk tegen kanker

Een belangrijke schenking aan de STICHTING tegen KANKER zal op 22 januari 2008 geveild worden bij het veilinghuis LOECKX in Gent. Het twintigjarige bestaan van het veilinghuis wordt zo prestigieus ingezet. De volledige collectie omvat ongeveer een 500 loten en hieraan heeft een Gents kinderloos paar hun leven gewijd.Duidelijk mensen met een gevoel voor schoonheid,die de uitgelezen stukken met veel liefde aankochten in binnen- en buitenland.

Ze hebben beiden de negentig bereikt en besloten om na hun dood al hun bezittingen weg te schenken aan een goed doel.Uitzonderlijk is vooral de toestand waarin alles zich bevindt.De verzamelaars waren maniakaal en eisten dan ook dat alles wat ze bezaten in perfecte staat moest zijn .De man was een fervent amateur van uurwerken en klokken uit de 19e en 18e eeuw.Zijn collectie is dan ook van een hoog internationaal niveau. Een aantal mooie en zeldzame modellen met zeer
aantrekkelijke voorstellingen werden door hem samengebracht,zoals een Parijse skeletpendule van Bruel die ruim 20.000 euro waard is.

Het meubilair is vooral van Franse en Parijse origine uit de Louis XV en XVI periode. Maar ook de schilderijen getuigen van een zeer persoonlijke keuze. Uit de romantische19e eeuw valt een werk van de Amerikaan William Shade meteen op,maar ook werken van De Braeckeleer, J.Israëls en Xavier De Cock zijn zorgvuldig uitgekozen.Zo ook bij de oude meesters uit de 17e eeuw waar je naast een paar interieurscènes van Horemans een juweeltje van een bloemenstilleven kan bewonderen van de hand van een 17e eeuwse Antwerpse meester.

Tevens zijn alle sierstukken in porselein,zilver,ivoor ,brons en
kristal één voor één van de beste kwaliteit. De veilingmeesters Cecile en Peter Loeckx zijn dan ook zeer blij dat zij dergelijk legaat mogen veilen.Het is volgens hen dan ook zeer uitzonderlijk om zo'n variëteit van klassestukken in één collectie samen te vinden.Zij verwachten daarom en massale opkomst, temeer omdat de opbrengst rechtstreeks naar de Stichting tegen Kanker gaat. Ook hun internationaal cliënteel heeft al wat interesse getoond.

De verwachte opbrengst voor de Stichting tegen Kanker wordt tussen 250.000 en 350.000 euro geraamd ,zonder de verrassingen mee te rekenen. Deze Gentse collectie kan bezichtigd worden op de kijkdagen van 18,19 en 20 januari . Alle info en uren op www.LOECKX.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here