AA Gent trekt Zlatan Ljubijankic aan.

AA Gent voorzitter Ivan De Witte heeft maandagnamiddag de nieuwste aanwinst van AA Gent voorgesteld. Het is de Sloveense international Zlatan Ljubijankic, die overkomt van de Sloveense competitieleider NK Domzale. Ljubijankic werd vorig jaar in zijn land uitgeroepen tot Speler van het Jaar en tekent nu met AA Gent een contract voor 4,5 jaar. Hij moet bij Gent het plotse vertrek van Stoica, Grégoire en Gillet opvangen en is speelgerechtigd vanaf de wedstrijd tegen RC Genk op 26 januari. Ljubijankic krijgt binnenkort gezelschap van Marko Suler, een 24-jarige centrale verdediger.

De transfer van Zlatan Ljubijankic kost de Gentenaren net geen miljoen euro en is de op één na duurste aankoop in de geschiedenis van de club. Het record staat op naam van Frank Dauwen die destijds 50 miljoen oude Belgische franken kostte. Manager Michel Louwagie twijfelde echter niet zo lang: "Wij staan gelukkig financieel er sterk, de aankoop gebeurde met eigen middelen. De penningmeester verzekeren ons dat wij dat bedrag in kas hadden. Toch een groot verschil met enkele jaren terug". Merkwaardig toch dat Gent zo fors uitpakt tijdens de winterstop? Louwagie: "Gent koopt regelmatig goede spelers en geeft ze alle kansen. Ljubijankic heeft nu alle tijd om hier zijn weg te vinden en de trainer kan hem ten volle naar waarde schatten om hem optimaal in te zetten". Een ander argument is de prijs: er is blijkbaar een verschil tussen een transfer tijdens de winter of tijdens het seizoen.

Er was de laatste tijd heel wat onrust bij de AA Gent supporters na het vertrek van Stoica, Grégoire en Gillet. Daarom achtte voorzitter Ivan De Witte het nodig om de komst van Zlatan Ljubijankic officieel aan te kondigen. Ivan De Witte: "Gent gaat op zoek naar jong en veelbelovend talent maar eenmaal dat gevormd is gaat de speler op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hoeveel geld je de speler ook geeft, het resultaat blijft hetzelfde: de grote uitdaging ligt ergens". Blijkbaar is Gent een goede springplank voor spelers die vooruit willen, dat verklaart wellicht waarom beloftevolle spelers niet ingaan op het aanbod van andere clubs. Michel Louwagie: "Wij zullen ons budget de komende jaren gevoelig gaan opkrikken tot een slordige 20 miljoen euro, dat is acht miljoen euro meer dan nu."

Scout Gilbert De Groote: " We hebben de speler voldoende gezien om te weten dat hij zeker zal bewijzen dat hij kan. We mogen fier zijn op de manier waarop we werken met een bescheiden budget. Toch slagen we er in om zeer mooie resultaten te halen". Voorzitter De Wilde: "De kunst is om de ambities van de speler en de club gelijk te laten lopen. Daar speelt AA Gent al jaren met succes op in: talent tijdig aankopen en op tijd de kans te geven om ergens anders door te groeien".

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here