Dhimi Geysen prostitueert zich voor de islam zegt Dewinter

Het Vlaams Belang is bijzonder geschokt door het "optreden" van Spirit-voorzitster Bettina Geysen die zondagochtend, naar aanleiding van de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Spirit in Antwerpen, met een hoofddoek op haar toespraak hield. Dat Geysen uitgerekend in Antwerpen, onder het mom van het "pluralisme en verdraagzaamheid" met een hoofddoek op haar nieuwjaartoespraak komt geven, is een provocatie aan het adres van alle Vlamingen. Filip Dewinter is bijzonder scherp voor Bettina Geysen: "Geysen gedraagt zich als een Dhimi (*) en prostitueert zich voor de islam.

Dat uitgerekend de voorzitster van een zelfverklaarde progressieve partij die opkomt voor vrouwenemancipatie en gelijkberechtiging van man en vrouw zich tooit met een islamitische hoofddoek is te gek voor woorden. In de hoop nog meer islamstemmen te kunnen binnenrijven, is het kartel Spirit-sp.a bereid om plat op de buik te gaan voor de islam. De hoofddoek is veel meer dan een vestimentaire gelegenheid. De hoofddoek is het islamsymbool van de discriminatie van de vrouw en van het verzet tegen onze Westerse samenleving."

Volgens Dewinter "moet het Antwerpse stadsbestuur nu eindelijk maar eens kleur bekennen. Kartelpartner van de SP.a, Spirit, die in het stadsbestuur maar ook in de Vlaamse regering mee de plak zwaait, komt openlijk op voor het dragen van de hoofddoek, ook in de ambtenarij. De Antwerpse meerderheden sturen wel erg diffuse signalen naar de vreemdelingengemeenschap." Filip Dewinter rekent erop dat Spirit teruggefloten wordt door Patrick Janssens. "Janssens moet klare wijn schenken in plaats van in een soort van permanente spreidstand terecht te komen." besluit Filip Dewinter.

(*) Dhimi : niet-islamiet die zich onderwerpt aan de islam en een ondergeschikt statuut geniet met beperkte rechten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here