Veel volk op nieuwjaarsreceptie Ledeberg

De hele maand januari door wordt er op tal van plaatsen Nieuwjaar gevierd. Afgelopen zaterdag nodigden de Dienst Buurtwerk en talrijke Ledebergse wijkorganisaties de Ledebergenaren uit op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in de feestzaal van het Onze-Lieve-Vrouwcollege. Alle vaste ingrediënten waren aanwezig: een uitgebreid muzikaal programma, veel lekkere hapjes en drankjes, nieuwjaarswensen van OCMW voorzitter Geert Versnick en de schepen van Milieu en Sociale Zaken Tom Balthazar. Tal van prominenten waren aanwezig. Burgemeester Termont en Schepen Fatma Phelivan (SP.a) maar ook schepen Christophe Peeters (VLD) en gemeenteraadslid Sofie Bracke (VLD) maakten een praatje. Ook de plaatselijke Open VLD voorzitter Guido Van Peeterssen was aanwezig.

Ook de jonge inwoners van Ledeberg bleven niet in de kou staan. Begeleiders van De Toverboom en vzw Jong zorgen voor een volwaardig kinder- en jongerenprogramma. Een doorlopende fototentoonstelling gaf een overzicht van heel wat activiteiten die in de loop van het vorige jaar in Ledeberg werden georganiseerd. Er was eveneens een prijsvraag rond een typisch Ledebergs voorwerp. Alle aanwezigen kregen een aantal tips, maar samenwerking verhoogde de kans op een prijs. Een ideale manier om eens met de andere aanwezigen een praatje te slaan. Ook wie Miss Lichtstoet in de gaten hield had het antwoord moeten zien.

Open VLD voorzitter Guido Van Peeterssen "Ledeberg is tot buiten zijn grenzen bekend om zijn bruisend sociaal-culturele leven. Er zijn de Ajuinfeesten, Karnaval Ledeberg met de verkiezing van een Prins en Prinses Karnaval. Tot slot, in september, zijn er de Ledebergse Feesten met de verkiezing van een Mister en Miss Ledeberg. Ook de Dekenij Ledeberg en de diverse carnavalverenigingen zetten heel wat projecten en feestelijkheden mee op poten. Jammer genoeg was er tot voor kort minder aandacht vanuit het stadsbestuur. Dat bovenop de projecten van de laatste jaren het stadsbestuur nu 25 miljoen euro ter beschikking stelt voor Ledeberg en Oud-Gentbrugge is toe te juichen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here