Fijne nieuwjaarsreceptie Brugse Poort.

Afgelopen vrijdagavond mocht de Buurtwerking Brugse Poort de eerste van een hele rij Gentse lokale nieuwjaarsrecepties in gang trekken. Het feest ging door op de parking van de GB aan de Bevrijdingslaan en mocht op veel volk rekenen. De VZW Jong zorgde voor de kinderanimatie en de Binnenwippers van de Circusplaneet zorgden voor de animatie om de gasten te begroeten, al moesten ze die soms van straat plukken. De Binnenwippers deden spontaan wat van hen verwacht werd.

Vele handen maken licht werk, en dat was te merken: de dekenij ondersteunde het gebeuren, de bewoners zorgden voor hapjes en drankjes. De soep, de glühwein en de warme chocomelk waren gewoon heerlijk. Maar begin januari trekt alles wat warm is veel volk aan. Maar ook aan versnaperingen was er geen gebrek. De hele buurt was present, en aangezien de Brugse Poort een multiculturele en verdraagzame wijk is, werd het een erg drukke bedoening. Schepen Balthazar zag het nut van een lange speech niet in en verkortte die maar. Wellicht had de kersverse vader andere dingen aan zijn hoofd.

Schepen Balthazar had goed nieuws: er was de afgelopen jaren fors geïnvesteerd en stelde de heraanleg van het Seghersplein in het vooruitzicht. Tevens zou het probleem van het zwerfvuil en het sluikstort aangepakt worden en komen er hondentoiletten bij. Er zal wel kordater opgetreden worden, toch de stad kan dat niet alleen. Daarom vraagt schepen Balthazar aan alle Gentenaars, studenten en bedrijven om mee hun verantwoordelijkheid op te nemen. Maar Gent is ook een zorgzame stad. Er komen acties om armoede te bestrijden en via de seniorenwerking komt er een seniorenbeleidsplan. Eenzaamheid, betrokkenheid, wonen en diversiteit zijn prioritair.

Met een waaier aan buurtactiviteiten wil Gent de contacten tussen Gentenaars onderling herstellen, via de buurtwerking wordt de strijd tegen de eenzaamheid aangebonden en met 800 extra aangepaste woongelegenheden wordt de woonproblematiek aangepast. Het worden jaren van intensief werken maar gelukkig weten de bewoners van de Brugse Poort van aanpakken. En ze weten ook te feesten: er staan een tiental straatrecepties op stapel, er is het Vertelfestival begin maart en er is het feest van de zaal De Ooievaar. Half mei is er het 5de BOM festival Bij de Vieze Gasten, op 24 mei is er het verjaardagsfeest van het Fonteineplein en eind juni is er de Braderie. En de lijst groeit aan: heel de zomer door zijn er leuke plaatselijke initiatieven zoals straat- en pleinfeesten en barbecues. Schol.

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here