Waals Minister President op bezoek in Gent

Waals Minister President Rudy Demotte was even op bezoek in het Technologiepark in Zwijnaarde. Hij bezocht het Vlaams Instituut voor Biotechnologie en stelde het Waalse Marshallplan voor. Demotte zegt dat Wallonië bezig is aan een inhaalbeweging en dat ondernemers er alle kansen krijgen. De werkloosheid daalt, de Walen zijn mobieler dan de Vlamingen als het er op aankomt om over de grenzen heen te werken en ook op technologisch vlak maakt Wallonië een sprong voorwaarts.

Jean-Paul Van Avermaet, Voorzitter van VOKA, verwelkomde de Waalse Minister President en schetste de samenwerkingsmogelijkheden. Rector Van Cauwenberge, rector UGent en Gil Beyen, bestuurder van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie schetsten de sterke positie van de Universiteit Gent en inspanningen die er in Gent gebeuren op gebied van wetenschappelijk gebied. Burgemeester Daniel Termont verwelkomde op zijn beurt de Waalse Minister President. Termont schetste de inspanningen die de huidige bestuursploeg levert om Gent op de kaart te plaatsen.

Gent kent als grote stad een aantal typische problemen zoals woon- en werkgelegenheid maar werkt daar hard aan. Gent is een financieel gezonde stad heeft duidelijk een strategische visie en maakt dankbaar gebruik van alle middelen die het via de hogere overheid en Europa aangeboden wordt. Belangrijke thema's zijn wonen, onderwijs en werk. In de strijd tegen verkrotting en huisjesmelkerij werkt Gent aan een sociale mix van sociale en private woningen. De strategische ligging en de aanwezigheid van de haven, een universiteit en hogescholen helpen dan weer in de strijd tegen de werkloosheid. Burgemeester Termont gaf de Waalse Minister President als afscheid het Gents Bestuursakkoord en enkele boeken over Gent cadeau.

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here