Nieuwe VRT Nieuwssite heet deredactie.be

De website van de VRT heeft een nieuw kleedje gekregen. De site kreeg meteen ook een nieuwe naam: www.deredactie.be. Meer video, meer achtergrond en nog meer en sneller nieuws. Bovenaan de site zie je 4 videobanden. Zodra de nieuwsbeelden de redactie bereiken hoef je niet langer te wachten: nog voor ze uitgezonden worden kan je ze bekijken op de nieuwe website. Daarna komt het Journaal, dat wordt zowel integraal als geknipt aangeboden. De derde band is Terzake, dat eveneens integraal als opgeknipt aangeboden wordt. In de vierde band wordt de integrale versie van andere VRT nieuwsprogramma's aangeboden.

De VRT nieuwsdienst heeft bekende koppen en gespecialiseerde journalisten en die krijgen een gezicht op de nieuwe VRT nieuwssite, zo wordt de berichtgeving aantrekkelijker en toegankelijker. De VRT wil vaker een beroep doen op Caroline Van den Berghe, Rob Heirbaut, Jef Lambrecht of Ivan De Vadder voor voorbeschouwingen, portretten of achtergrondstukken. Er komt ook meer ruimte voor opinie van derden en uiteraard blijven de vaste bloggers trouw op post. De nieuwe site wil u het gevoel geven dat u zich in een constante nieuwsstroom bevindt. U ziet het nieuws aan de linkerkant van de site letterlijk bewegen door een constante publicatie en update van de berichten.

Door een nauwere de samenwerking van alle VRT nieuwsredacties kan de online redactie alle berichten (regionale redacties, redactie aan de Reyerslaan, correspondenten en persbureaus) meteen verwerken tot een sitebericht. De regionale berichtgeving zal sneller op de nieuwssite verschijnen, maar ook gevoelig uitbreiden. De regionale redacties zullen voortaan zelf een ruime selectie uit het aanbod distilleren, die de online redactie in Brussel zo snel mogelijk op de site zal plaatsen. Link: www.deredactie.be

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here