Nieuw Family Fun Festival in Tienen

Op zondag 18 mei 2008 wordt er een nieuw festivalconcept gelanceerd in Tienen: het Family Fun Festival. Een lentezondag in mei, een gezellig terrein omgeven door bomen in bloei, een groene long in een centrumstad, een namiddagvullend familie evenement met kids-entertainment en mainstream topgroepen: Dat is in een notendop de omschrijving van het Family Fun Festival. Dit nieuwe concept werd bedacht door Sevents, een project van Walter Kestens, die we ook al kennen als voorzitter van het Tiense stadsfestival Suikerrock.

De eerste editie van het Family Fun Festival heeft plaats op zondag 18 mei, in het stadion Berberendael. Een gezellige locatie waar zo'n 10.000 bezoekers opgevangen kunnen worden. Het Family Fun Festival wordt een openlucht gezinsevenement, met uiteraard de nadruk op livemuziek. De inkomprijs wordt doelbewust laag gehouden, zodat gezinnen ten volle kunnen genieten van dit family-event. Peuters tot 3 jaar krijgen gratis toegang, kinderen van 4 tot 12 jaar betalen een schamele 5 Euro (vvk) en zelfs de normale toegangsprijs van 10 Euro (vvk) is erg democratisch. Ticket informatie zal binnenkort beschikbaar zijn op www.familyfunfestival.be

Het programma wordt ingenieus opgebouwd: Het start met zuiver kids-entertainment (3-12) en voegt daar geleidelijk leeftijdscategorieën aan toe, om tenslotte te eindigen met een topact die een generatieoverschrijdende doelgroep aanspreekt. Het Family Fun Festival is daarom geschikt voor kinderen, ouders en grootouders. De eerste namen die vastliggen behoren tot de absolute top in België: Spring, Stan Van Samang en topact Will Tura:

Spring

Wat begon als een jongerenreeks op Ketnet groeide uit tot een muzikaal fenomeen: Spring, of hoe Rock 'n Roll wel degelijk ook voor kinderen kan zijn! De bonte bende is meestal terug te vinden bovenaan de Vlaamse hitlijsten. Wie kent er niet hun hits 'Spring', 'Jong', 'Te Min voor Anja', 'Jan Zonder Vrees' en 'Met de trein naar Oostende'? Spring brengt live een zinderend schouwspel met volbloed muzikanten, dat geschikt is voor jong en oud. Frontman Jelle en zijn kompanen hebben sinds de start van Spring (2003) al heel wat podia onveilig gemaakt, en dat plannen ze nog een laatste keer te doen in 2008. Niet te missen dus.

www.spring.be

Stan Van Samang

Hij is 28 jaar, is acteur en heeft een passie voor muziek, hij heeft een fantastische stem, schrijft zijn eigen nummers en speelt gitaar en drum: Stan Van Samang. Deze veelzijdige artiest toonde eind 2006 zijn muzikale kunnen in 'Steracteur Sterartiest'. Zijn debuutsingle 'Scars' stond maandenlang in de Ultratop en bereikte zelfs de nr1 positie. Het knappe debuutalbum 'Welcome Home' en de tweede single 'Poison' staan inmiddels ook al enkele weken hoog in de hitlijsten. Stan's nieuwe tournee start op 10 mei, en het Family Fun Festival heeft de festivalprimeur! Rock 'n roll voor het ganse gezin!

www.stanvansamang.com

Will Tura

Deze topartiest heeft geen introductie nodig: Will Tura is hét monument van het Vlaamse lied, een jongeman die begon met de sexappeal van Elvis en een carrière als Cliff Richard uitbouwde. Will Tura is bovenal gezegend met een fantastisch songschrijverstalent en schudde al tientallen Vlaamse evergreens uit de pen. Van 'Eenzaam zonder jou' over 'Mooi, 't leven is mooi' en 'Ik mis je zo', stuk voor stuk nummers die tot het gezamenlijke Vlaamse geheugen behoren. Anderhalf uur meezingplezier om een prachtige dag mee af te sluiten!

www.willtura.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here