Rechtbank onderzoekt verdeling lottowinst.

De lotto winnen kan grote zorgen veroorzaken. In het Franse Nancy woedt er al twee jaar een rechterlijke strijd om te weten wie een lottoprijs 874.084 euro heeft gewonnen. Aanvankelijk leefden drie Lotharingse gepensioneerden, een man en twee vrouwen van 75 tot 80 jaar, in vrede met elkaar. Justin overhaalt Monique en Suzanne om samen met hem op de Lotto te spelen. Ze zetten elk 4,80 euro in en Justin laat de uitbaatster van het Lottokantoor zes roosters invullen.

Een dag later ontdekken drie vrienden dat een van de zes lottoformulieren een winnende combinatie is. Zij gaan naar het kantoor van 'Française des Jeux' in Chambéry het winnend lot incasseren . Noëlle en Jean-François, de dochter en de schoonzoon van Suzanne, zijn eveneens van de partij. Het is Suzanne die het winnende ticket in zak heeft. Maar aangezien zij haar identiteitskaart niet heeft wordt de cheque op de rekening van haar dochter Noëlle uitgeschreven.

Vanaf dan ontstaat de discussie. Justin en Monique eisen hun deel op, maar vangen bot. Hun advocaat slaagt er echter in om twee derde van de lottowinst te laten blokkeren. Vervolgens dient hij klacht in. Hij heeft een geldige verklaring van de uitbaatster die bevestigd dat de drie gepensioneerden zich gemeenschappelijk aangeboden hebben als lottowinnaars. Een confrontatie afgelopen maand in het bureau van de onderzoeksrechter deed het onderzoek uiteindelijk in het voordeel van Justin en Monique overslaan. Daarom werd er een klacht voor misbruik van vertrouwen tegen Noëlle en Jean-François ingediend.

Maar de advocaat van Noëlle en Jean-François is er gerust in: hij heeft getuigen die beweren dat de gepensioneerden niet gemeenschappelijk gespeeld hebben. Hij brengt twee argumenten naar voor. Justin heeft zes roosters voor drie spelers gevalideerd, maar hij kwam terug met drie tickets van twee roosters. Hij heeft hield er één voor zichzelf en gaf de twee andere aan Monique en Suzanne. De drie tickets waren dus individueel. Het is alleen maar wanneer een van hen winnend blijkt te hebben dat de anderen verklaren dat ze gezamenlijk gewonnen hebben. Bovendien betaalt Suzanne de dag na de uitbetaling van de winst een feest dat volledig door haar betaald wordt. Die avond was er geen enkele twijfel over het feit dat zij en zij alleen gewonnen had.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here