Relschoppers verwonden agenten op kerstmarkt.

Kerstmarkten krijgen de laatste jaren een negatief imago. Bezoekers kijken te diep in het glas en vallen omstanders lastig. Een agent getuigde: "Het gaat vaak om scholieren die hun examenstress op een foute manier proberen weg te werken door overmatig te drinken". En een kerstmarkt is daar uitermate voor geschikt. Door overdadig drankmisbruik ontaard het soms in één grote openlucht zuippartij. 'Sinds de opening van de kerstmarkt is het al iedere avond prijs geweest. Bezoekers kijken te diep in het glas en vallen mensen lastig, plegen vandalisme of gaan met elkaar op de vuist. Als de politie tussen komt, deelt zij in de klappen. Zelfs hoofdcommissaris Serge Muyters deelde in de brokken", zegt een Antwerpse politiewoordvoerder.

Ook op de Brusselse kerstmarkt hebben agenten al meerdere arrestaties verricht. Vorige week hebben ze een vrouw, haar zoon en enkele vrienden opgepakt omdat ze het gemunt hadden op de inhoud van handtassen van koopgrage dames. De moeder voerde de diefstallen uit en speelde de buit door aan een van de jongens, die ermee tussen het volk verdween. De jongere bendeleden beweerden dat zij minderjarig waren, maar uit beenderonderzoek bleek dat zij ouder zijn dan zij beweren. Gauwdieven worden aangetrokken door evenementen die veel volk lokken, drukke winkelstraten en kerstmarkten horen daarbij.

Op de Antwerpse kerstmarkt zijn vrijdagavond drie politieagenten lichtgewond geraakt toen ze enkele relschoppers wilden inrekenen. Die stonden omstreeks 22.30 uur met glazen te gooien naar de omstanders vanop de ijspiste. Toen de agenten hen wilden inrekenen, werden ze langs achter aangevallen. Ook zij werden overmeesterd. Even later werden agenten van de Hondenbrigade aan de andere kant van de Grote Markt door jongelui uitgedaagd. Een drietal ruziestokers stampten naar de dieren, waarop zij naar hun aanvallers beten. De amokmakers van 21, 26 en 32 jaar uit het Antwerpse raakten lichtgewond. Ook zij werden net als de andere heethoofden meegenomen naar het bureau, maar mochten daarna weer naar huis. Op de kerstmarkt in Antwerpen zijn de voorbije weken al meerdere schermutselingen geweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here