Jean Marie Pfaff is kerstman voor ALS-patiënten

Jean Marie Pfaff overhandigde op de kerstmarkt van Leuven een cheque van 2.500 euro voor het ALS-opvangcenter. Het geld had hij eerder bij elkaar gefietst tijdens de benefiet(s)tocht van 1.000 kilometer waaraan zowel ex-renners, bekende Vlamingen als wielertoeristen deelnamen.

Het ALS opvangcentrum aan de kust.

De ALS-liga wil tegen 2010 een eigen verzorgingscentrum aan de kust bouwen. Patiënt en voorzitter Danny Reviers: "Tot op heden is er geen ALS gespecialiseerd zorgcentrum in België. Er is een te lange wachtlijst en de patiënten kunnen nergens terecht omwille van hun te zware zorgvraag."

De ALS-Liga wil daarom een eigen zorgcentrum oprichten voor die patiënten waarvoor thuisopvang niet meer mogelijk is.

De Liga koos voor de kust omdat de zeelucht patiënten met ademhalingsproblemen meer comfort biedt en omdat er aan de Belgische kust tal van activiteiten georganiseerd worden die voor verstrooiing zorgen.

Wat is ALS?

ALS of Amyotrofische Lateraal Sclerose is een fatale neuromusculaire aandoening die in elke spiergroep kan beginnen. De oorzaak van de ziekte is nog steeds niet bekend.

Naarmate de ziekte vordert, ervaart de patiënt krachtverlies in het lichaam en verliest hij/zij alle mogelijkheid om te slikken, te spreken en later zelfs om te ademen. Het lichaam verlamt volledig en takelt op gemiddeld 3 jaar totaal af met de dood tot gevolg. Meer info op www.hulporganisaties.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here