Vl Belang eist maatregelen tegen sluiting suikerfabriek

Met verbijstering heeft het Vlaams Belang kennis genomen van de intentie van ISCAL Sugar, om de suikerfabriek te Moerbeke-Waas te sluiten. Een renderende en perfect werkende fabriek moet sluiten, een hele regio wordt getroffen en de toeleverende boeren zitten met de handen in het haar. De Vlaamse boeren zijn nu verplicht hun nog resterende productie naar Wallonië te brengen.

Het Vlaams Belang stelt vast dat het Europees beleid faalt. Waar het de bedoeling was dat de minder rendabele en minder producerende landen hun productie zouden afbouwen, gebeurt nu juist het tegenovergestelde. De kwalitatief hoogstaande Vlaamse suikerbietensector is de dupe. We stellen vast dat de Vlaamse regering wel een en ander onrechtvaardig vindt, tegen beter weten in verklaart te geloven in een verdere toekomst maar noch naar Europa, noch op het terrein de gepaste maatregelen neemt. Vlaanderen blijft zich ook in dit dossier opstellen als het braafste schoothondje uit de Europese klas!

Het Vlaams Belang meent dat Vlaanderen nu hard op tafel moet kloppen, samen met andere getroffen Europese landen, om het Europees beleid bij te sturen. Het is onaanvaardbaar dat we worden overspoeld met overzeese producten terwijl onze boeren en onze werknemers in de kou komen te staan en dan ook dat de Vlaamse regering alsnog al het nodige moet doen om voor deze werknemers, de getroffen landbouwers en de betrokken regio het rampscenario te milderen en de nodige maatregelen moet nemen en middelen moet voorzien om alle socio-economische gevolgen weg te werken.

Het Vlaams Belang zal, bij monde van Vlaams Volksvertegenwoordiger Frans Wymeersch, hierover minister-president Peeters interpelleren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here