Gerecht vermoedt gesjoemel bij aanleg Golf Puyenbroeck

De voorbije weken vonden door het gerecht een huiszoeking en verschillende ondervragingen plaats bij de top van de administratie van de provincie Oost-Vlaanderen. De directeur Patrimonium en Technische dienst, op enkele maanden van zijn pensioen, werd voor 4 dagen meegenomen voor ondervraging. Dit alles kadert in een onderzoek naar onregelmatigheden bij de aanleg van Golf Puyenbroeck in Wachtebeke. Volgens sommigen is de bal aan het rollen gegaan na klachten vanuit het provinciebestuur zelf. Het dossier Golf Puyenbroeck ligt immers al jarenlang onder vuur wegens de torenhoge kostprijs. Vorige maand nog werd, naast aanslepende boekhoudkundige perikelen, beslist om vanaf 1 januari het pas in 2003 opgerichte "Gewoon provinciebedrijf Provinciale Golf Puyenbroeck" opnieuw op te heffen en Golf Puyenbroeck gewoon terug te integreren binnen de provinciale administratie.

Het voorlopige prijskaartje in het kader van de democratisering van de golf is sinds 2002 spectaculair opgelopen tot méér dan 5 miljoen euro, zonder rekening te houden met een reeks nog lopende meerwerken en een aantal kleinere projecten in het kader van Golf Puyenbroeck. Blijkbaar zijn deze projecten nu ook in het vizier van het gerecht gekomen en vermoedt men gesjoemel bij de aanbesteding, toewijzing en/of uitvoering van één of meerdere projecten. Voor het Vlaams Belang is Golf Puyenbroeck altijd al een miljoenenverslindend en misplaatst prestigeproject geweest op kosten van de belastingbetaler. Dat nu ook het gerecht een onderzoek is opgestart, betekent de doodsteek voor de politieke geloofwaardigheid en de financiële haalbaarheid van de zogenaamde democratisering van de golfsport.

Provincieraadsleden Tanguy Veys en Daniël De Knijf eisen dat de deputatie snel klaarheid brengt in deze zaak, de nodige maatregelen neemt om na te gaan over welke mogelijke onregelmatigheden het gaat, wie hiervoor verantwoordelijke is en passend op te treden. Beide provincieraadsleden willen de verschillende dossiers van Golf Puyenbroeck napluizen en tijdens de komende provincieraad van woensdag 16 januari de deputatie over deze zaak interpelleren.

De aanleg van twee driving ranges werd in december 2002 door de deputatie toegewezen aan de NV Betasco koste 663.160 euro. De aanleg van de minigolf werd in oktober 2004 door de deputatie toegewezen aan de BVBA Descamps voor een bedrag van 283.261 euro. De tweede fase van het golfcentrum werd in december 2004 door de deputatie toegewezen aan de NV Serck uit Melle voor een bedrag van 579.695 euro. Het ontwerp en de aanleg van het 9 holes golfterrein en het uitvoeren van het onderhoud gedurende een periode van 5 jaar werd in april 2005 door de deputatie toegewezen aan de TV Alonco-Soga-Golf & Landscape voor een bedrag van 1.620.341 euro voor het ontwerp en de aanleg en 1.784.532 euro voor het onderhoud gedurende 5 jaar. De aanleg van een green en terrein voor snaggolf in kunstgras werd in december 2005 door de deputatie toegewezen aan de NV Sportinfrabouw voor een bedrag van 149.031 euro. De oprichting van een golfloods werd in december 2005 door de deputatie toegewezen aan NV Strabag voor een bedrag van 297.813 euro. Dit brengt de kost voor dit golfterrein op 3.593.303 euro, dat is veel geld voor 9 putjes in de grond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here