Nieuwe overeenkomst tussen artsen en ziekenfondsen.

Nog voor het eindejaar zullen de Belgen een nieuwe regering hebben en tariefzekerheid over de artsenhonoraria. Donderdagavond zijn artsen en ziekenfondsen het eens geworden om een akkoord te ondertekenen. Een positieve zaak voor patiënten, artsen en ziekenfondsen. Globaal gezien stijgt gedeeltelijke begroting weerhouden voor de artsenhonoraria tot 6 miljard euro. Welke vooruitgang werd geboekt binnen het akkoord?

Voor de huisartsraadplegingen tussen 18 en 21 uur wordt een proefperiode voorzien tussen 1 juli 2008 en 30 juni 2009. Deze is van toepassing op de wachtdiensten en de individueel verzekerde permanentie van huisartsen ten voordele van hun patiënten. Het is dus een erkenning van de complementariteit van beide systemen. Voor de wachtdiensten wordt een "wachtdienst supplement" van 2 euro per consultatie bij de patiënt tussen 19 en 21 uur aangerekend. Het ziekenfonds neemt deze meerkost van dit supplement volledig op zich.

Voor een consultatie op het kabinet van de arts, tussen 18 en 21 uur, zal een "consultatie supplement" van 2 euro eveneens aangerekend worden. Voorwaarde: de huisarts moet ingeschreven zijn op de wachtdienstlijst. Opgelet: het consultatie supplement wordt slechts terugbetaald indien de patiënt over een Globaal Medisch Dossier beschikt bij de arts. Deze maatregel is, met het invoeren van een vergoeding voor steun aan de uitoefening van de algemene geneeskunde, de voornaamste wijziging op het niveau van de algemene geneeskunde.

Evenwichtsherstel van de waardering van honoraria van geneesheer specialist. Samen met nieuwigheden voor de technische prestaties (bvb. gynaecologie, chirurgie,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here