Politieman: veredelde klusjesman?

Nancy Caslo (VB) zegt dat naar aanleiding van de Witte Woede-acties in bijna alle politiezones agenten werden ingezet om stakend personeel op te vorderen. Dat de minimumbezetting in de medische instellingen moet gegarandeerd blijven, lijkt ons vanzelfsprekend. Maar niet ten koste van de dienstverlening naar de bevolking, preventieve patrouilles of andere basistaken van de politie.

Op de vraag (commissie Binnenlandse Zaken) of minister Dewael initiatieven zou nemen om zulke oneigenlijke taken in te perken of uit te sluiten, antwoordde hij negatief. Naar zijn mening dienen dergelijke opvorderingen tot een strikt minimum te worden beperkt en kan hij begrijpen dat de politiediensten zulke opdrachten niet graag uitvoeren.

Zowel de federale als de lokale politie bestaan uit bekwame en gemotiveerde mensen. Maar wanneer worden de kaders in alle zones volledig ingevuld? Hoe ver staat het met de belofte 'meer blauw op straat'? Wanneer worden deze diensten administratief ontlast? Vele beloftes van Dewael die tot op heden niet werden gerealiseerd. Moeten agenten, in dit geval, fungeren als postbode? Blijkbaar beschouwt onze minister voor Binnenlandse Zaken de functie van politieagent als een soort veredelde klusjesman. Onaanvaardbaar! Schrijft Nancy Caslo (Vlaams Belang), Lid Commissie Binnenlandse Zaken in een persmededeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here