Spiromatic levert 6 reuzesilo's aan Biowanze.

In onderaanneming voor De Smet Engineers & Contractors (DSEC) levert het Belgische bedrijf Spiromatic zes gigantische silo's voor Biowanze, de bio-ethanolproductie eenheid van Crop Energies, een zustermaatschappij van de Tiense Suikerraffinaderij. Biowanze zal bio-ethanol produceren op basis van graan en suikerbieten, die vervolgens als biobrandstof zal worden ingezet, conform de Europese richtlijnen. In de 6 nieuwe silo's zal hoofdzakelijk gluten (extract van graan) worden opgeslagen. In de nacht van 11 op 12 december werden alvast 3 silo's geleverd. De reusachtige Spiromatic silo's worden begin 2008 geïnstalleerd en in gebruik genomen rond april 2009. De silo's zijn 25m lang met een diameter van 4,2 meter en met elk een opslagcapaciteit van 360.000 liter of 200 ton gluten. Het opgeslagen gluten, een bijproduct van graan, zal voornamelijk afzet vinden in de voeding- en voederindustrie.

Spiromatic haalde het omdat het niet alleen de engineering levert maar de silo's ook zelf produceert op haar site in industriezone De Prijkels, in één van de modernste silowikkelfabrieken ter wereld. Dit Belgische familiebedrijf is dan ook wereldleider in de nichemarkt van de bakkerijindustrie. Die verworven positie heeft alles te maken met de spitstechnologie die het bedrijf de voorbije 40 jaar zelf heeft ontwikkeld op het vlak van opslag en bulkbehandeling van voedingsgrondstoffen (zowel in poedervorm als vloeibaar). De Spiromatic silo's zijn bovendien hurricane proof en worden zonder probleem geplaatst in seismologisch gevoelige gebieden als Californië en Griekenland.

Wat Spiromatic zowel wereldleider als uniek maakt in zijn sector, is dat zijn silowikkelfabriek het modernste productieproces ter wereld levert als het gaat om wandsterkte, afwerking en voedingsgeschiktheid van de silo's. Daardoor kan het inspelen op de uiterst strenge internationale wetgeving en aan alle normen van voedselveiligheid. De kunststofsilo's van Spiromatic zijn immers omwikkeld met naadloze glasvezel en voedingsechte polyesterhars die samen stofafstotend en superhygiënisch zijn. De voedselgrondstoffen in de silo worden optimaal bewaard, want de silo's worden intern bewaakt door het incorporeren van componenten zoals een zeef om vreemde voorwerpen te filteren en een metaaldetector. Kortom, alle processen die er voor zorgen dat de bewuste consument elke dag een gezond brood kan eten. Spiromatic monteert en installeert niet alleen ter plaatse, maar na de opslag van de voedingsgrondstoffen in de silo, regelt het ook het intern transportsysteem van de grondstoffen, het computergestuurd wegen en doseren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here