HD-DVD of Blu-ray, Dutch Filmworks laat jezelf beslissen

Wie wordt de opvolger van de DVD? Twee kandidaten strijden om de eerste plaats: HD-DVD en Blu-ray. Beide schijfjes bieden de filmliefhebber een uitzonderlijke beeldkwaliteit, een beter geluid en een grotere opslagcapaciteit dan de dvd. Zowel HD als Blu-ray worden vertegenwoordigd door 'major players' in het veld en hebben elk hun duidelijke voor- en nadelen. In Hollywood zijn de meningen alsnog verdeeld: de ene filmstudio verkiest HD, de andere Blu-ray.

Als onafhankelijke filmdistributeur laat Dutch Filmworks je zélf beslissen!

DFW brengt acht titels uit op HD-DVD én Blu-ray disk, waaronder de klassieker "Reservoir Dogs", voor elke filmliefhebber een absolute must onder de kerstboom!

Reservoir Dogs
Saw III
Flyboys
Lord of War
Running Scared
Underworld
16 Blocks
Amazing Planet (National Geographic)

INFORMATIE HD EN BLU-RAY:

De HD-DVD (High Density Digital Versatile Disc) werd op 18 april 2006 op de markt gebracht in de Verenigde Staten. Op deze disk kan tot 30 GB aan data opgeslagen worden. HD-DVD wordt ondersteund door o.a. Microsoft, Intel, HP en Toshiba.

De Sony/Philips-ingenieurs die de Blu-ray Disc ontwierpen in 1995, hadden oorspronkelijk de taak om een optische vervanger te ontwerpen voor de DV-camcorder. Massaproductie voor distributie van videofilms en data was bij het ontwerp van ondergeschikt belang. Ondertussen werd echter duidelijk dat de DV-markt zou worden vervangen door camcorders uitgerust met solid-state-geheugen. De verkopers van Blu-ray Disc hebben dus de koers moeten verleggen.
De tijd tussen ontwerp en introductie bij Blu-ray duurde lang, bijna tien jaar. Dit is mede veroorzaakt door gebrek aan belangstelling in de industrie, maar ook door de hinderlijk hoge prijs van de blauwe laser. De fabricage van blauwe lasers en de basisoctrooien zijn in handen van slechts één (Japanse) fabrikant: Nichia.

Voor het lezen van zowel HD-DVD als de Blu-ray disk wordt gebruik gemaakt van een blauwe laser met een golflengte van 405 nm. Standaard DVD's en CD's gebruiken een rode laser met een golflengte van respectievelijk 650 nm en 780 nm.

Paramount Pictures en Dreamworks Animation hebben definitief gekozen voor HD-DVD. De meeste andere grote Hollywoodstudio's opteerden voor Blu-ray. In de Verenigde Staten zijn ook twee keer zoveel Blu-ray disks verkocht dan HD-schijfjes. Dit succes ligt grotendeels aan de goede verkoopcijfers van de PlayStation 3 (PS3)-spelconsole, die standaard geleverd wordt met een Blu-ray discspeler. Ook in Europa is het overwicht van Blu-ray enorm. Het feit dat het Blu-ray-kamp een groter aantal filmstudio's aan zijn kant heeft, heeft daar veel mee te maken.

Meer info over HD-DVD en Blu-ray vind je op de officiële sites:

blu-ray.startpagina.nl

www.thelookandsoundofperfect.com
[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/8titelsgr.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here