Spirit stapt niet mee in noodregering

De links-liberalen van spirit stappen niet mee in het scenario van een voorlopige noodregering. Spirit wil wel een grondige staatshervorming helpen realiseren, via een open dialoog van gemeenschap tot gemeenschap.

Spirit ziet de toegevoegde waarde van een voorlopige noodregering niet. De links-liberalen prefereren een scenario waarbij de huidige regering van lopende zaken dringende maatregelen neemt in samenspraak met het parlement, dat wel zijn volle bevoegdheid kan uitoefenen, en waarbij er snel een nieuwe, volwaardige regering wordt gevormd.

Ten tweede stelt spirit dat het een grondige staatshervorming wil helpen realiseren. "Dit moet gebeuren via een open dialoog van gemeenschap tot gemeenschap, zonder dat daarbij allerlei grendels worden voorzien. Als progressieve Vlamingen stellen wij voor dat de verschillende gemeenschappen in ons land gaan samenzitten en een fundamenteel gesprek voeren over wat we nog samen gaan doen", verduidelijkt voorzitter Bettina Geysen. Spirit stelt ook vast dat de uitwerking van artikel 35, dat onder impuls van Hugo Schiltz in de grondwet werd ingeschreven, alvast door de Vlaamse regering als een mogelijk alternatief wordt gezien. Spirit hoopt dan ook dat de studie die minister-president Peeters daarover bestelde, de Vlaamse regering binnen afzienbare tijd in staat zal stellen om een duidelijk standpunt in te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here