GRATIS bus- en tramritten tijdens oudejaarsnacht en op nieuwjaarsdag

Feestneuzen kunnen zich van oud op nieuw helemaal uitleven. De provinciale (feest)bus of -tram brengt hen immers gratis naar hun feestbestemming en veilig terug naar huis. De provincie Antwerpen en 60 lokale besturen zorgen in samenwerking met De Lijn voor deze verkeersveilige overgang. De chauffeurs van De Lijn staan paraat van 31 december vanaf 18 uur tot en met 1 januari 2007 rond middernacht. Woon je in een van de deelnemende gemeenten/steden of districten, dan is snel een gratis ticket halen de boodschap!

Ook dit jaar slaan de provincie Antwerpen en 60 gemeenten/steden en districten de handen in elkaar om een extra aanbod van bussen en trams te voorzien. De actie garandeert non-stop vervoer van 31 december 2007 vanaf 18 uur tot en met 1 januari 2008 rond middernacht op een aantal bestaande bus- en tramtrajecten van De Lijn in de provincie Antwerpen. Naast deze reguliere bus- en tramdiensten rijden ook dit jaar weer een aantal provinciale feestbussen (enkel tijdens de oudejaarsnacht). Ze rijden naar locaties die anders niet te bereiken zijn met het openbaar vervoer. Meer informatie over de reiswegen en dienstregelingen op oudejaarsnacht vind je via www.feestbussen.be. Je kunt ook terecht op www.delijn.be of telefonisch via De LijnInfo (070 220 200).

Wie rijdt gratis?

Tijdens de jaarwisseling kunnen alle inwoners van een van de deelnemende gemeenten, steden en districten GRATIS bollen met bus of tram.

Alle deelnemende gemeenten/steden en districten op een rij: Aartselaar, Antwerpen (district), Arendonk, Balen, Beerse, Berchem, Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Boechout, Borgerhout, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Dessel, Deurne, Duffel, Edegem, Ekeren, Essen, Geel, Grobbendonk, Hemiksem, Herentals, Herselt, Hoboken, Hoogstraten, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kasterlee, Kontich, Laakdal, Lier, Lille, Lint, Malle, Mechelen, Meerhout, Merksem, Merksplas, Mortsel, Niel, Oud-Turnhout, Ranst, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, Stabroek, Turnhout, Vosselaar, Wijnegem, Wilrijk, Wommelgem, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel en Zwijndrecht.

Voor een gratis feestbussenticket spring je met je identiteitskaart binnen bij een van de verdeelpunten in je eigen woonplaats. De volledige lijst van verdeelpunten per lokaal bestuur vind je op www.feestbussen.be. Behalve je ticket, kun je meteen ook een speciaal dienstregelingenboekje meekrijgen.

Uiteraard rijden mensen met een abonnement van De Lijn op zak zonder extra ticket mee.

Inwoners van niet-deelnemende gemeenten of steden hoeven de bus of tram niet te missen

Woon je in een niet-deelnemende gemeenten of stad dan kun je toch met bus en tram rijden door het speciale feestbussenticket te kopen (2,50 euro). Dit ticket kun je vanaf 31 december 's morgens uit een verkoopautomaat halen of in een Lijnwinkel kopen. De avond zelf kun je ook terecht bij de chauffeur. De provincie deelt via een wedstrijd op www.feestbussen.be 50 duo-tickets uit.

Tussen een uur 's nachts en vijf uur 's morgens kun je enkel met een abonnement of het feestbussenticket reizen. Voor en na die periode zijn ook gewone tickets en lijnkaarten geldig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here