Wrak van het Jaar 2008

Alle winnaars kochten een kat in een zak. De overgrote meerderheid van de eigenaars van een tweedehands voertuig (70,4%) zeggen in de toekomst ook tweedehandse wagens te
zullen kopen en dit geldt ook voor de winnaar van de wedstrijd "Wrak van het Jaar" ! Deze keer is Federauto er om hen de weg te wijzen. Federauto gaat op zoek naar de grootste pechvogel onder de kopers van tweedehandse voertuigen.

Heeft u het slechtste tweedehandse voertuig gekocht dan zal Federauto zich vrijgevig opstellen tegenover u. Voor de wedstrijd van het "Wrak van het Jaar" gaan wij immers op zoek naar de meest ongelukkige eigenaar van een tweedehands voertuig, aangekocht in 2007, om hem/haar een tweede kans te geven via een cadeaucheque van 3.000 euro die gebruikt kan worden bij een verkoper die oog heeft voor kwaliteit en eerlijk en betrouwbaar is.

De prijs "Wrak van het Jaar" wordt om de twee jaar uitgereikt door de Erkende Verkopers van de Groepering van de Handelaars in tweedehandse Voertuigen (G.V.O.). Deze vzw is aangesloten bij Federauto, de Belgische Confederatie van de Autohandel en -reparatie en van de aanverwante Sectoren. Via deze 7e editie van de wedstrijd wil de organisator consumenten bewust maken van de risico's die verbonden zijn aan het overhaast kopen van een tweedehands voertuig. Een tweedehands voertuig kopen is niet eenvoudig en niet iedereen is op de hoogte van injectiemotoren en ophangingen… Koopt men een tweedehandse wagen bij een professional uit de sector en meer bepaald bij een Erkende Verkoper van Federauto, dan is men er als consument zeker van dat de wettelijke principes betreffende de verkoop van tweedehandse voertuigen nageleefd worden en de aankoop betrouwbaar is. Denk onder andere maar aan de uitreiking van het Car-Pass-attest bij het gebruik van de Federauto-verkoopsovereenkomst en dus aan de zekerheid een garantie van overeenstemming van het voertuig van minimum 1 jaar te genieten.

De lijst met de Erkende Verkopers is terug te vinden op de website www.federauto.be.

Wrak van het Jaar 2006
Twee jaar geleden was mevr. Duca-Anciaux de"gelukkige" eigenares van het "Wrak van het Jaar 2006". Zij won de wedstrijd toen moeiteloos aangezien haar wagen het al bij de eerste poging liet afweten. Ze had haar Polo via internet gevonden met 92.000 km op de teller en tegen een prijs van 3.700 euro. De nieuwe eigenares had haar Volkswagen opgehaald bij het vallen van de avond en ontdekte de volgende ochtend in volle dag al dat het vergrendelen aarzelend verliep en de bestuurderszetel niet meer ingeklapt kon worden. Bovendien vielen er haar overal lelijke verfvlekken op en loste de bekleding van de zijpanelen op de ene plaats na de andere, kortom

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here