Kerstmarkt Deinze weer wat stemmiger (Update)

Update: wegens de voorspelling van stormachtige weer met hevige regenbuien en windstoten tot 70 km/uur heeft het stadsbestuur van Deinze beslist om de kerstmarkt te verplaatsen naar de Brielpoort.

De komende weken wordt de Markt van Deinze opnieuw een stukje stemmiger. Op zaterdag 8 december organiseert het stadsbestuur voor de zestiende maal een kerstmarkt. Ook dit jaar worden 60 authentieke houten marktkraampjes op de middenberm van de Markt opgesteld door het stadspersoneel, dat tevens instaat voor de opsmuk ervan en het aanbrengen van de sierverlichting. Verschillende handelaars uit Deinze en omstreken brengen cadeau- en sfeerideetjes. Anderen schenken een borreltje uit, of verkopen een pannenkoek aan de vele bezoekers die op deze kerstmarkt te gast zijn. Om een gezellige, warme sfeer te creëren worden her en der vuurkolven tussen de marktkraampjes geplaatst. Zowel aan het begin van de eerste middenberm als aan het einde van de kerstmarkt wordt een groene, fonkelende poort gemaakt. De vernieuwde kerststal komt op de Markt en zal er blijven staan tot na nieuwjaar.

Ook dit jaar is er opnieuw gezorgd voor een waaier aan animatie. Want hoe meer animatie hoe groter de feeststemming! Om 13.30 uur opent de dixieband Freddy Saget de kerstmarkt. Na een bezoek aan de alternatieve kerstmarkt en een wandeling door de kerstmarkt, brengen ze swingende muziek op het podium. Daarna kan je genieten van De Koninklijke Harmonie St Cecilia, een minibandformatie van de groep The Ghent District Highlanders en het saxofoonensemble van de Deinse muziekschool . Tevens kan men overal genieten van sfeervolle kerstmuziek. Het podium wordt geplaatst ter hoogte van de Ramstraat, in het midden van de kerstmarkt. De stadsbeiaardier verrast ons opnieuw met een prachtig beiaardconcert van 16 tot 17 uur ter hoogte van het Emiel Clausplein.

Maar liefst 4 koetsen rijden rond de kerstmarkt. Een gratis ritje met een koets is voor een kind een onvergetelijke ervaring! Tevens kunnen de kinderen genieten van de aanwezigheid van verschillende kerstmannen. Die delen bonnetjes uit voor een gratis ritje op de kindermolen, een zakje oliebollen of een pakje vissen van de grote kerstboom. Het is de bedoeling opnieuw een echt traditionele kerstmarkt in te richten met uitsluitend kerstartikelen en geschenkartikelen voor kerstdag en nieuwjaar. De koopwaar wordt beperkt en moet aangeboden worden in geschenkverpakking. Naast de hartverwarmende glühwein en andere warme opkikkertjes, zijn er ook de eetstandjes en de traditionele kindermolen. De winkeliers zorgen voor extra winkelversiering. De twee reuze kerstbomen worden bedolven onder sprankelende witte lichtjes. Iedereen zal zeker genieten van de mooie verlichting in het centrum van de stad en de deelgemeenten.

De alternatieve kerstmarkt vindt opnieuw plaats in de Volkskring. Om de twee kerstmarkten met elkaar te verbinden wordt opnieuw een dubbele haag met kerstbomen geplaatst van de buitenkerstmarkt naar de binnenkerstmarkt: als het ware een symbolische handreiking! De Markt zelf blijft gesloten voor alle verkeer van 12 tot 24 uur, met uitzondering van het einde van de Markt waar plaatselijk verkeer is toegelaten. Parkeergelegenheid voor de kerstmarktkramers is voorzien op de baan onmiddellijk achter hun marktkraam. Een kerstmarkt mag niet dichtslibben onder z'n eigen succes maar mag ook geen "vermoeidheid" vertonen. De Deinse kerstmarkt moet groeien, elk jaar een beetje meer. Zoals er dit jaar méér animatie is voor de kinderen wordt er naar de toekomst toe gezorgd voor een cultureel tintje, een spectaculair tintje en naar het jaar 2008 toe, een uiterst feestelijke touch! Dit jaar gaat de nieuwjaarshappening door op zondag 13 januari 2008 op de parking van het voetbalstadion van S.K. Deinze. De happening wordt afgesloten met een sfeervol vuurwerk. Link: www.deinze.be

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here