Online game-items gestolen voor real life cash

Panda Security ontdekte vier nieuwe varianten van de Lineage Trojan. Lineage.GNH, Lineage.GNE, Lineage.GMT and Lineage.GMZ zijn speciaal ontworpen voor het spelen van paswoorden voor het online spel Lineage. Met de gestolen paswoorden kunnen hackers inbreken op de account van online gamers. Vervolgens eigenen ze zich de online game items toe en veilen ze op het internet. Blijkbaar hebben sommige minder begaafde spelers behoorlijk wat geld over voor die items.

De e-criminelen maken op een korte tijd verschillende varianten van de Trojan. Zo hopen ze signature gebaseerde oplossingen te omzeilen. Een proactieve beveiliging, die malware herkent op basis van gedrag, is dan ook eerder noodzaak dan luxe.

De Lineage Trojans verspreiden zich via e-mail, P2P-downloads, enz. Ze kunnen echter niet zichzelf versturen. Het niet openen van onbekende mails of links is dus al een goede eerste verdediging.

Lineage is een van oorsprong Koreaans online spel en telt meer dan 3 miljoen gebruikers wereldwijd. Spelers kunnen kiezen uit verschillende middeleeuwse karakters om vooruitgang te boeken in het spel. Hoe beter de speler is, hoe meer items als wapens en dergelijke hij kan verzamelen. Het zijn net die items die nu zeer gegeerd zijn bij e-dieven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here