Groeiende belangstelling voor kunstbeurs Lineart te Gent

De aanpak van de nieuwe stuurgroep van Lineart heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen: gedurende de eerste twee dagen van de kunstbeurs kwamen al bijna dubbel zo veel bezoekers als bij de vorige editie opdagen. De positieve reacties van de bezoekers zijn zowel voor de organisatoren als voor de deelnemende galeristen een teken van de groeiende belangstelling voor het nieuwe concept van Lineart. De inbreng van projectcoördinator Ward Caes met oa de installatie van 5 showcases en 2 sidecases biedt duidelijk een gewaardeerde meerwaarde aan de kunstbeurs.

Er werden de eerste dagen ook reeds enkele opmerkelijke verkopen gerealiseerd. Zo werd het prachtige kunstwerk van Helmuth Macke dat als beeld voor de affiche van deze editie fungeerde reeds op de openingsavond verkocht bij Galerie Paule De Boeck. De beweging ELATA kocht in samenwerking met de heer André Dubus, volksvertegenwoordiger CDH van het Brussels Gewest, een bronzen beeld van Brodzky (Serge en de schildpad) aan bij Kunsthuis Clairmarais. Men heeft de intentie dit beeld tentoon te stellen in het atrium van
het parlement van de Franse Gemeenschap van het Brussels Gewest.

Er hebben zich eveneens reeds kopers aangeboden voor de werken van Engelbert van Anderlecht, die het voorwerp uitmaken van een van de opmerkelijke sidecases. Vandaag staat helemaal in het teken van de hommage aan Carmen Dionyse wiens werk een opmerkelijke ereplaats kreeg toebedeeld op deze editie van Lineart.

Lineart loopt nog tot dinsdag 4 december en maandagavond vindt er een nocturne plaats tot 22u. Link: www.lineart.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here