Vlaams Belang dringt aan op tuchtprocedure Linkebeek

Gisteren werd tijdens de Linkebeekse gemeenteraad opnieuw en bewust provocatief het Frans gebruikt. Waarnemend burgemeester Thiery liet begaan. Meer nog, hij deed er nog een schep bovenop door te stellen dat Keulen moet ophouden "unilaterale en ondemocratische" beslissingen te treffen. Hij kondigde aan dat hij ook in de toekomst het gebruik van het Frans zou toelaten.

Het Vlaams Belang wil dat Keulen eindelijk optreedt. Vorige week nog stelde Keulen in het Vlaams Parlement dat het niet-benoemen van de kandidaat-burgemeesters van Kraainem, Linkebeek en Wezembeek-Oppem een voldoende sanctie was. Hij kon er "menselijk gesproken" in komen dat de betrokkenen na deze "zware klap" aangeslagen zouden zijn. Tuchtmaatregelen waren derhalve niet aan de orde, want aldus nog Keulen, "Men moet een beetje maat houden". Blijkbaar was dhr. Thiery zodanig aangeslagen dat hij gisteren opnieuw voluit in de illegaliteit ging, en aankondigde dat in de toekomst nog te zullen doen.

Voor het Vlaams Belang heeft Keulen nu geen keuze meer. Keulen moet eindelijk datgene doen wat nu meer dan ooit voor de hand ligt: de tuchtprocedure inzetten die moet leiden tot de afzetting van de eerste schepen van Linkebeek. Aldus Joris Van Hauthem, Vlaams Volksvertegenwoordiger

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here