Mode in Amsterdamse prostitutiepanden.

Voor de ramen van sommige voormalige prostitutieramen op de Amsterdamse Wallen mogen getalenteerde modeontwerpers binnenkort hun ontwerpen tentoonstellen. Dat zei wethouder Lodewijk Asscher (Financiën) woensdagavond tijdens een door de hoofdstedelijke D66 georganiseerd debat. ''Je koopt de jurk, niet de vrouw.'' Seksondernemer Charles Geerts verkocht zijn achttien panden met in totaal ruim vijftig ramen onlangs voor 25 miljoen euro aan NV Stadsgoed, een dochteronderneming van woningcorporatie Het Oosten. De gemeente Amsterdam ondersteunde de aankoop financieel.

Wethouder Lodewijk Asscher: ''Amsterdam heeft wat mode betreft heel veel te bieden, we gaan met verschillende organisatoren en ontwerpers aan tafel zitten om het idee verder uit te werken". Hoeveel ramen er ingenomen worden kon hij niet zeggen, wel dat het om een flink aantal gaat. Als er vraag naar is komen er ook ateliers in de voormalige prostitutiepanden. Of het naaiateliers of haute couture wordt is ook niet duidelijk. Asscher wil dat het in de beruchte hoerenbuurt niet langer meer enkel en alleen om seks draait: ''Het zou mooi zijn als je daar ziet wat Amsterdam allemaal te bieden heeft''. Dat zou veel toeristen trekken, maar een ander soort dan de brallende Britten die het gebied nu overvallen.

Fractievoorzitter Ivar Manuel van de Amsterdamse D66 leverde tijdens het debat kritiek op de manier waarop het stadsbestuur vrouwenhandel en andere misstanden in de prostitutie aanpakt. Zo stelde hij dat de gemeenteraad nauwelijks informatie krijgt over de Bibob onderzoeken die Amsterdam uitvoert naar seksondernemers. Als bedrijven daarbij niet kunnen aantonen dat ze zich niet inlaten met malafide praktijken, krijgen ze geen vergunning. ''Wij worden als volksvertegenwoordigers in het ongewisse gelaten.'' Bron http://www.parool.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here