GLOEDNIEUW GALA: trots van vlaanderen

Op donderdag 22 november 2007 geeft Cathérine Moerkerke vanuit hotel Le Plaza in Brussel afspraak voor 'Trots Van Vlaanderen', de gloednieuwe awardshow waarin de onbekende helden van Vlaanderen uitgebreid worden gehuldigd en in de bloemetjes gezet. Het zijn stuk voor stuk gewone mannen en vrouwen, die in alle anonimiteit en volledig belangeloos uitzonderlijke prestaties hebben geleverd en die zonder meer een inspirerend voorbeeld zijn voor ons allemaal. Hun boeiende en ontroerende verhalen van moed, toewijding en doorzettingsvermogen worden verteld aan de hand van reportages en reconstructies.

De afgelopen weken heeft de jury -bestaande uit barones Dora Janssen, Marc Herremans, Koen Wauters, Frieda Joris en voorgezeten door uittredend premier Guy Verhofstadt- uit de verhalen die ingestuurd werden door de lezers van Het Laatste Nieuws en door de VTM-kijkers (uitgezonderd Prijs voor een Levenswerk en Prijs van de Koning Boudewijn Stichting) de winnaars gekozen in de verschillende categorieën.

Op donderdag 22 november 2007 worden deze echte helden uit het echte leven gehuldigd in het bijzijn van hun familie en vrienden. Zij ontvangen ook elk hun 'Trots Van Vlaanderen'-award uit handen van een prominente Vlaming. De uitreikers van dienst zijn:

· Held van het jaar: acteur Kevin Janssens.

· Vrijwilliger van het jaar: minister-president Kris Peeters.

· Kind van het jaar : oud-wielrenner Johan Musseuw.

· Team van het Jaar: burgemeester van Antwerpen Patrick Janssens.

· Prijs voor een Uitzonderlijke Prestatie: conférencier Geert Hoste.

· Doorzetter van het Jaar: filmmaker baron Stijn Coninx.

· Hulpverlener van het Jaar: zangeres Natalia.

· Buur van het Jaar: VTM-nieuwsanker Birgit Van Mol.

· Prijs van de Koning Boudewijn Stichting: kunstpaus ridder Jan Hoet.

· Prijs voor een Levenswerk: ambassadeur van België Johan Swinnen.

Ook Helmut Lotti, Marco Borsato, Kürt Rogiers, Jean-Claude Van Damme, de band Edithors en bmx-acrobaat Kenny Belaey werken mee aan de show.

Tijdens dit gala zijn meer dan honderdzestig mensen uit de wereld van de sport, kunst, politiek, wetenschap en amusement op de afspraak om hun bewondering en respect aan de echte helden van Vlaanderen kenbaar te maken.

'Trots Van Vlaanderen' is gebaseerd op 'Pride of Britain', een zeer succesvol event dat sinds 1999 jaarlijks wordt georganiseerd in Groot-Brittannië en waaraan belangrijke Britten als Prins Charles, Tony Blair, Rod Stewart, David Beckham, Kylie Minogue en Jude Law graag hun medewerking verlenen. 'Pride Of Britain' boeit ieder jaar opnieuw meer dan 7 miljoen kijkers en is uitgegroeid tot een begrip.

DONDERDAG 22 NOVEMBER 2007 OM 20.35 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here