Greet Rouffaert breekt ribben bij Sterren op het ijs

Greet Rouffaer heeft tien ribben gebroken bij een val tijdens de schaatstraining voor het VTM-programma "Sterren op het IJs". Door die blessures moet ze afhaken voor de volgende uitzending. De productie onderzoekt nu hoe Greet Rouffaer kan vervangen worden.

Greet Rouffaer is gisteren middag, even over tweeën, op de ijsbaan in Lint gevallen tijdens een ogenschijnlijk simpele oefening, die zij instudeerde voor de volgende uitzending van "Sterren op het IJs". Zij verloor haar evenwicht, toen ze met de gekartelde voorkant van haar schaats in het ijs haperde. Ze viel samen met haar professionele schaatspartner, de Australiër Trent Nelson-Bond. De Wittekerke-actrice besefte meteen de ernst van haar blessures : "Ik had onmiddellijk veel pijn aan mijn borstkas. Ik wist dat het ernstig was, hoewel de val op zich niet zo erg was", aldus Greet Rouffaer.

De productie heeft meteen de hulpdiensten verwittigd, die Greet Rouffaer hebben overgebracht naar de Spoedafdeling van het ziekenhuis.

De definitieve diagnose van de dokters, die vanmorgen viel, was tien gebroken ribben. Verder schaatsen is absoluut uitgesloten. Het schaatsavontuur van Greet Rouffaer, dat zo'n mooie vlucht had genomen, is dus onverwacht geëindigd. "Het was een moeilijke beslissing, maar ze was onvermijdelijk, dat hebben de dokters mij duidelijk gemaakt. Ik had geen andere keuze. Niettemin bezorgt dit abrupte afscheid mij veel hartzeer, want ik was echt verknocht geraakt aan het schaatsen. Ook Trent is er het hart van in, maar hij kon er echt niets aan doen".

Greet Rouffaer heeft vanmiddag het ziekenhuis verlaten om thuis te herstellen van haar blessures. De productie onderzoekt nu hoe de actrice kan vervangen worden in het programma. Mogelijk valt de beslissing daaromtrent pas morgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here