Overval juwelier in Etterbeek

Naar aanleiding van de overval op een juwelierszaak in Etterbeek vanmorgen vragen UNIZO en de juweliersfederatie Ars Nobilis minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael een verhoogd politietoezicht te organiseren rond risicozaken en in de handelskernen tijdens de komende drukke eindejaarsperiode november en december. Ook vorig jaar was er in de aanloop naar het drukke jaareinde een verscherpt toezicht, ook toen op vraag van UNIZO en Ars Nobilis, na verschillende gewelddadige overvallen op juweliers.

UNIZO en Ars Nobilis herhalen ook hun pleidooi om de fiscale ondersteuning voor beveiligingsinvesteringen nog meer uit te breiden, onder meer voor dienstencontracten bij beveiligingsdiensten. Daarmee worden alarmsystemen fiscaal aantrekkelijker voor ondernemers, stellen UNIZO en Ars Nobilis. Nu was de politie snel ter plaatse dankzij het alerte optreden van een toevallige voorbijganger. Met een alarmsysteem was de Etterbeekse juwelier niet afhankelijk geweest van dit gelukkige toeval, besluiten de Hoge Raad voor Juwelen en Uurwerken (HRJU)-Ars Nobilis en UNIZO, de Unie van Zelfstandige Ondernemers.

In 2006 waren er in totaal 2.225 gewapende overvallen, een stijging tegenover 2005 (2.120) en 2004 (1.892). In de eerste helft van 2007 waren er 11 ramkraken bij juweliers, in heel 2006 slechts 8.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here