Combell bouwt eigen datacenter in Gent

COMBELL – het leidinggevende bedrijf op het vlak van hosting in België – heeft haar plannen bekend gemaakt om een datacenter van de nieuwe generatie in ons land, meer bepaald in Gent, te bouwen. De terreinen zijn net aangekocht en de bouwplannen zijn in de maak. COMBELL is opgericht door Jonas Dhaenens, dat in een aantal jaren tijd de koppositie heeft verworven inzake hosting. Dit is het beschikbaar stellen van computerserverruimte en het beheren van web- en online datatoepassingen voor de bedrijfswereld en particulieren.

'High-density capaciteit'
COMBELL zal een zeer geavanceerd serverpark uitbouwen dat aansluit op diverse ultraperformante glasvezelverbindingen naar het internet. COMBELL mikt op een capaciteit van 15.000 servers

Belangrijk is dat het eigen datacenter van COMBELL zal gebouwd zijn voor de nieuwe generatie van servers die meer verbruik van energie per vierkante meter vereisen. In vaktermen spreekt men van high density hosting. "De huidige datacenters zijn niet gebouwd voor een dergelijke hoge densiteit aan energie, laat staan dat ze het kunnen koelen. Dit is een heel belangrijk technisch probleem in de sector, aldus CEO Jonas Dhaenens."

SLA's en beveiliging

COMBELL wil met haar initiatief meer beheer over de totale dienstverlening kunnen aanbieden aan de klant. Deze extra dienstverlening is divers. Het gaat van betere service level agreements (SLA's) tot een betere toegangsbeveiliging. Vandaag zijn dit heikele thema's in deze sector.

Jonas Dhaenens, CEO: "Ons datacenter van de nieuwe generatie zal over alle mogelijke voordelen beschikken, zodat KMO's zich een pak kosten en moeite kunnen besparen door op ons een beroep te doen. Nieuwe generaties servers dienen zich aan en bedrijven zullen liever kiezen voor het uitbesteden van hun eigen serverpark naar meer gespecialiseerde datacentra in plaats van zelf nog extra investeringen in elektriciteitsgarantie & koeling te voorzien.

COMBELL
Jonas Dhaenens, CEO: "We zijn als jonge organisatie op een punt beland dat de stap naar het exploiteren van een eigen datacenter mogelijk maakt. Na acht succesvolle jaren heeft COMBELL een groot eigen klantenbestand opgebouwd. Bovendien is onze expertise inzake managed services zeer sterk gegroeid." COMBELL bouwde in de afgelopen jaren een grote expertise op in professionele hosting. 25% van de

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here