Gelijke fiscale aftrek bij de hervorming pensioenbonus

VLD-voorzitter Bart Somers verheugt er zich over dat de SP.a de pensioenbonus wil versterken. De VLD wil echter dat iedereen erop vooruit gaat, en dat men niet de ene laat winnen ten koste van de andere. Somers zegt dat het een goede evolutie is dat de SP.a nu zich volop inzet op de versterking van het systeem van pensioensparen als aanvulling op het wettelijk pensioen. We reiken Stevaert de hand, maar Somers wil verder gaan." Stevaert kiest voor één tussentarief dat hoger is dan het laagste (30%) en lager dan het hoogste (40%).

"Wij kiezen voor een systeem waarbij er geen winnaars en verliezers zijn en stellen daarom voor de fiscale aftrek voor iedereen op te trekken tot 40 procent. Bovendien willen we de aftrekbare bedragen, die vandaag geplafonneerd zijn op 620 euro, verhogen. Op die manier krijgt pensioensparen nieuwe impulsen en wordt het systeem financieel interessanter voor alle mensen", aldus Somers.

Deze maatregel is duurzaam want ze draagt bij tot het veilig stellen van de welvaart van de groeiende groep senioren in onze samenleving. Bovendien worden de gelden van de pensioenfondsen rechtstreeks geïnjecteerd in de economie, wat de economische groei versterkt en extra fiscale inkomsten oplevert voor de overheid. Tenslotte lopen de fiscale ontvangsten beter dan verwacht. "Het is logisch dat de staat een deel van dat extra geld op deze manier terug geeft aan de mensen", zo besluit Somers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here